Zavirili smo na intimno DIY vjenčanje u Sarajevu sa jednorozima, pinjatom i da, bajkovitom pink vjenčanicom! - Bonjour.b...

Zavirili smo na intimno DIY vjenčanje u Sarajevu sa jednorozima, pinjatom i da, bajkovitom pink vjenčanicom!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

VJENČANJA
21.7.2021.

Uprkos određenim mjerama, ljeto je donijelo i neke od najljepših priča o ne tako klasičnim vjenčanjima koje će vas raznježiti i u kojima ćete bez sumnje poželjeti da ste bili dio te priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled na svoj veliki dan sa nama su podijelili Dunja i Vanes, mladi par koji je na jednom mjestu okupio sve što voli i pretvorio ga u vjenčanje iz snova.

Ne tako tradicionalno i očekivano vjenčanje, sa mnoštvom bajkovitih i DIY detalja, u nastavku otkrijte priču iza jednog od najljepših vjenčanja koje je objektivom uhvatila bh. fotografkinja Muna Nazak. Više detalja o kompletnom projektu otkrila nam je Muna i mladenci.

***

Muna, redovito uživamo u zanimljivim foto priča mladenaca na vašem Instagram profilu. Možete li nam otkriti gdje su same fotografije ovog vjenčanja snimane?

S obzirom da Sarajevo nije bogato sa lokacijama za vjenčanja na otvorenom, mladenci koji žele nešto drugačije moraju se potruditi da dobro istraže  lokaciju koja će pratiti njihovu priču. Tako su Dunja i Vanes istražili i naišli na predivnu lokaciju nadomak Sarajevo Gastro Ranč Argoturizam. I bilo mi je zadovoljstvo fotografisati na takvoj inspirativnoj lokaciji uz domišljate detalje koje je ostvario i realizovao wedding_visauls.

Najizazovniji dio fotografisanja mladenaca?

Muna: Svako vjenčanje za mene je izazov, tako i ovo vjenčanje. Svako vjenčanje ima posebnu energiju i posebno svjetlo, na fotografu je da pronađe tu njihovu vibraciju i da je prati. Cijelo vjenčanje je bilo protkano spontanim, neisforsiranim momentima i to je najdivniji i naizazovniji dio sve to primjetiti i zabilježiti.

Glavni akteri ove wedding priče?

Muna: Glavni akteri ove priče su naravno mladenci Dunja Bezdrov Pilav i Vanes Pilav , a i njhova porodica i najbliži prijatelji. Intimna vjenčanja su posebna upravo zato što svi učestvuju u vjenčanju, svi žele da daju svoj doprinos i svoj pečat.

Naravno, nismo odoljeli, a da ne saznamo od mladenaca gdje su pronašli inspiraciju, kao i ko se krije iza pink vjenčanice i stylish izdanja mladoženje.

Gdje ste pronašli inspiraciju za uređenje?

Dunja: Ja sam sanjar i kreativac te sam oduvijek u glavi za svadbu imala bajku, punu vilenjaka koji se zajedno igraju, jednoroga koji skakuću po rozim oblacima, šljokice, zvjezdice i cvijeće u roze, plavo i lila bojama, te postojanje pozitivne vibre i ljubavi koja se širi kroz muziku jazza, funka i soula i najbližih naših bića. Pink šampanjac sa šećernom vatom, rasvjeta postavljena na strateškim mjestima što je noć učinila čarobnom, te confetti u obliku zvjezdica, su sve detalji koji su pratili tematiku svadbe. Vere su nam od dizajnerice Sofia Zakia čiji rad me obara s nogu, na njima piše "by the love that moves the sun and other stars”, jedan od stihova Dante Alighieri-a, iz poeme Božanstvena komedija.

Taj stih smo dalje nastavili koristiti na pozivnicama i ostalom dekoru kao i zvjezdice. Ljubav i pozitivna energija je prštila i dodatno je nadopunjena cvjetnim aranžmanom u roze, lila i svjetlo plavoj boji, čipkastim romantičnim gipsofilom te vrhunskim band-om Sunday’s stories i Dj-ejem Zlijay, koji su atmosferu digli na jedan svjetski nivo.

Umjesto torte smo udarali piñata u obliku zmaja, čime smo motkama ljubavi izudarali zlikovce. Za kraj smo poklonili zvanicama otvarače u obliku starinskih ključeva od roze zlata.

Dosta ideja sam već postavljala na Instagram blogu wedding visuals kojeg on and off vodim od 2015. godine i koji sam započela iz ljubavi za neobičnim vjenčanjima. Namjera mi je da Wedding Visuals pomogne mladencima osmisliti neobična vjenčanja putem raznih kreativnih koncepata, brandinga i dekorativnih rješenja.

S obzirom da smo suprug i ja poprilično razigrani, bitno nam je bilo da prikažemo tu lepršavost i provučemo naš karakter na svadbi jer je to najvažnije što se treba prikazati na svadbi, da se predstavite vi kao par, o vama se na kraju krajeva i radi.

Kako bismo dobili opušteni, neobavezni look i razigranost, išla sam na varijantu aranžmana poljskog cvijeća u raznoraznim vazicama i posudicama.

Cvjećaru Džan smo odabrali za aranžman cvijeća, te sam predivnoj gospođi Nermini, vlasnici Džan cvjećare dočarala idejni koncept putem nekoliko fotografija poljskog cvijeća i šarenog gipsofila te prepustila da putem sezonskog cvijeća i dodatne mašte realizira cijelu priču.

Bidermajer sam željela da bude neobičan, razbarušen s obojenim liskama i najdražim cvijećem, pa smo ga zajedno kreirali na licu mjesta u par minuta i dobili unikatan i čaroban buket.

PS: Velika želja nam je bila da imamo foodtruck Chef on Wheels na svadbi, to smo i dogovorili bili međutim na kraju se nije u lokaciju uklapao pa ćemo tu ideju ostvariti za godišnjicu braka.

Šta je bilo najizazovnije u planiranju i dekorisanju?

Dunja: Svadba je stres, previše očekujete vi, a i od vas se očekuje. Tako da mislim da je najizazovnije nositi se sa stresom i zadržati pozitivan mindset. Tu je naravno i korona koja nam je sve vrijeme lebdjela iznad glave i natjerala nas da budemo bezobrazno fleksibilni.

Nismo znali hoćemo li imati dvadeset ili pedeset zvanica, tjerala nas je da dugo tražimo idealnu lokaciju te da ima dosta vanjskog prostora. Rekla bih da je odabir lokacije najduže potrajao te je sve to diktiralo ograničenost zvanica. Ostalo je isplanirano jako jednostavno, imali smo viziju te smo probrali izuzetno talentovan i kvalitetan tim.

S obzirom na to da smo oboje željeli da uživamo na svadbi, bitno nam je bilo da se možemo prepustiti cijelom timu od muzičara, predivne Mune i videografa Benjamina (Felina visuals) Gastro Ranch tima da nas vode kroz noć, a mi da bezbrižno slavimo sa gostima.

Sve kreće od ljubavi i karaktera vas mladenaca, to je najvažnije sto se treba predstaviti, zatim se rađa ideja i razvija koncept, nakon toga sve ide sa lakoćom.

Nismo se opterećivali protokolima, svadba je bila opuštena i spontano smo neke ideje realizirali, poput udaranje piñate ili čak bacanje bidermajera, mislim da je u tome najveća čarolija bila.

Kako bi opisali svoju vjenčanicu? Je l' se desila ljubav na prvi pogled?

Dunja: Kaftan duo je dizajnirao čarobnu haljinu. Sa predivnom Nerminom sam najviše sarađivala i cilj nam je bio jedan jedini, a to je da budem vila :)

Uletjela sam im u studio sa moodboardom i fotografijama pink šampanjca sa šećernom vunom, roze-plavim nebom, par modela haljina i rekla da je to je to što želim, pa možete zamisliti kako su me pogledale.

Nakon nekoliko skici i razgovora stavljeni su materijali ispred mene, te mogu reći da je se tada rodila ljubav na prvi pogled.

Sarađivali smo zajedno u osmišljavanju haljine, na čemu sam zahvalna i što je predivno jer je tako nastala jedna posebna veza između nas, a dobili smo jednu glamuroznu boho a la Gatsby style vjenčanicu. 🙏

Ko se pobrinuo za vaš styling, a čije odijelo nosi mladozenja?

Dunja: Za moj styling je zaslužan Kaftan duo, sandale su marke Zara, a šminkala me je Maja Talović i posula po meni šta god je svjetlucavo imala. S obzirom na to da je mladoženja bio mjesecima na poslovnim putovanjima, bez neke velike brige i se sam pobrinuo za svoj styling sedam dana pred svadbu.

Odabrao je predivno karirano odijelo zelene boje i marke Cesar's koje je kombinovao sa postojećim komadima odjeće te Oxford ručno rađenim cipelama koje je dobio na poklon od prijatelja.

Djelić fotografija ovog bajkovitog vjenčanja, donosimo u nastavku.

***

Razgovarala: Ilda Lihić-Isović za Bonjour.ba
Fotografije: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno