Kako ostati motiviran tijekom cijelog radnog tjedna? Imamo 5 sjajnih trikova. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako ostati motiviran tijekom cijelog radnog tjedna? Imamo 5 sjajnih trikova.

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
6.2.2020.

Pet dana u tjednu, četiri tjedna u mjesecu, je zapravo veliki broj radnih sati tijekom kojih trebamo biti fokusirani, produktivni i motivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je jako teško jednaku razinu inspiracije zadržati kroz cijeli radni tjedan. No, postoje trikovi koji će vam u tome pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što svoju rutinu i svakodnevicu možete prilagoditi kako biste uravnotežili obveze u privatnom i poslovnom životu, ukoliko uvedete i neke nove navike te planirate unaprijed, možete puno napraviti za bolju organizaciju u vašem životu, a samim time i povećati razinu vaše motivacije.

Također, veliku uslugu možete napraviti za svoju motivaciju ukoliko istražite kada ste u danu najproduktivniji, kada ste kreativni, a kada je najbolje da se odmarate. Na taj način ćete optimalno iskoristiti svoje vrijeme i biti sigurni da ste završili sve što trebali.

Za više savjeta kako zadržati motivaciju tijekom radnog tjedna, prelistajte dalje.

NEMOJTE RAZMIŠLJATI O TOME KOLIKO ZAPRAVO JOŠ IMATE POSLA

Ukoliko budete stalno razmišljali o duljini vaše TO-DO liste, kreirat ćete si nepotrebnu anksioznost i nervozu, iako uistinu stižete sve. Samim time, umjesto da razmišljate o tome koliko još posla imate, radije se fokusirajte na razlog zbog kojeg toliko radite. Koji je vaš ultimativni cilj, gdje želite stići? Kada budete imali taj odgovor, svaki novi sat vašeg rada biti će ništa drugo nego jedan korak do ostvarenja tog cilja, a kada se stvari stave u ovakvu perspektivu, puno duže ostajete motivirani, zar ne?

ZADAJTE SI MALENE DNEVNE CILJEVE

Ok, zacrtali ste si veliki cilj. Znate što želite biti za godinu dana ili dvije, ali i danas trebate za sebe zacrtati nekoliko ciljeva koji će vas poticati da postepeno brišete stvari sa liste. Naprimjer:

  • završiti posao na vrijeme i otići s nećakom u kino,
  • isplanirati večere za ostatak tjedna kako biste sutra mogli raditi bez ometanja,
  • odraditi stvari unaprijed kako biste vikend rezevirali u potpunosti za najmilije.

NEMOJTE PREVIŠE RAZMIŠLJATI O SITNICAMA

Mnoge stvari koje se dogode kroz dan ne odviju se točno onako kako ste zamišljali. Kašnjenja, otkazivanje planova, nesporazumi, nervoza, ludi rokovi i druge veoma stresne situacije mogu uzrokovati opadanje vaše motivacije za vrijeme rada. No, iako su to problemi s kojima se trebamo boriti ne smijemo zaboraviti da sve što radimo, radimo s nekim ciljem pa čak i u trenutcima kada je to teže nego inače. U tim trenutcima ne smijete dopustiti da vas te sitnice i nagle promjene dekoncentriraju i u potpunosti zauzmu vaše misli. Radije se odmah bacite na pronalazak rješenja i budite proaktivni. To će biti istinski pokretač vaše motivacije.

FOKUS JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Iako svaki dan rezerviramo i nekada više od osam sati za posao, ponekad se dogodi da imamo jako produktivne dane, dok nekim danima ne možemo normalno napisati jedan mail. I to je sasvim ok. Ono što vam treba je maleni detoks i odmor kako biste povratili svoju fokusiranost te preusmjerili misli na ono što je trenutno najvažnije. Zato, ukoliko se ne osjećate produktivno, napravite kratku pauzu, razbistrite misli te se vratite za stol i fokusirajte se na posao i jednostavno radite. Kada krenete raditi, motivacija i produktivnost će se sami prišuljati za vaš laptop i pomoći vam da odradite sve stvari koje trebate završiti.

ČITAJTE ŠTO VIŠE

Veliki broj najuspješnijih ljudi na svijetu rade na tome da čitaju što više i upravo ovoj navici duguju svoju uspješnost. A to je recept koji i mi želimo koristiti kada je u pitanju izgradnja naše motivacije. Zato, već danas pokušajte ovu naviku uključiti u vašu dnevnu rutinu i svaki dan čitajte štivo koje vas pokreće, koje vas inspirira i čini sretnima. Sigurni smo da ćete jako skoro vidjeti rezultate ove navike.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno