TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 20.1.2020.
Jučerašnja dodjela SAG nagrada bila je sjajna uvertira u ovogodišnju dodjelu Oscara, ali i eleganciju koja će vladati na crvenom tepihu.
Celebrity gosti su birali profinjena izdanja među kojima su se isticale ženstvene i glamurozne toalete, ali i nešto hrabriji modni odabiri poput crop topa ili volumenizirane suknje.
Cynthia je uz color block Schiaparelli haljinu unijela dozu glamura, Charlize je izgledala sjajno u Givenchy toaleti s crop topom, a Zoë Kravitz je ponovno zaslužila stilsku peticu za kombinaciju toalete sa ženstvenom mašnom i rukavica do lakta. Jennifer Aniston je bila vjerna minimalizmu i sofisticiranoj Dior toaleti koju je dizajnirao John Galliano, a Lupita Nyong'o je u crno bijeloj cvjetnoj haljini brenda Louis Vuitton još jednom potvrdila zašto volimo njene red carpet kombinacije. Što su birale ostale gošće crvenog tepiha, otkrijte u nastavku.
Zoë Kravitz u Oscar de la Renta haljini
Charlize Theron u Givenchy haljini
Jennifer Aniston u Dior by John Galliano haljini
Michelle Williams u Louis Vuitton haljini
Reese Witherspoon u Celine haljini
Sophie Turner u Louis Vuitton haljini
Jennifer Lopez u Georges Hobeika haljini
Scarlett Johansson u Armani haljini
Glenn Close u Oscar de la Renta haljini
Lupita Nyong’o u Louis Vuitton haljini
Joey King u Jason Wu haljini
Kaitlyn Dever u Ralph Lauren haljini
Renée Zellweger u Maison Margiela haljini
Laura Dern u Stella McCartney haljini
Margot Robbie u Chanel haljini
Margaret Qualley u Chanel odijelu
Cynthia Erivo u Schiaparelli haljini
Lili Reinhart u Miu Miu haljini
Nicole Kidman u Michael Kors haljini
Gwendoline Christie u Rick Owens haljini
Dakota Fanning u Valentino haljini
Winona Ryder u Dior Couture haljini
Kathryn Newton u Valentino haljini
Phoebe Waller-Bridge u Armani Privé haljini
Catherine Zeta-Jones u Julian Macdonald haljini
Rachel Brosnahan u Stella McCartney haljini
Nathalie Emmanuel u Miu Miu haljini
Jennifer Garner u Dolce & Gabbana haljini
Helena Bonham Carter
Sian Clifford u Zuhair Murad Couture odijelu
Millie Bobby Brown u Louis Vuitton kreaciji
Yvonne Strahovski u Khyeli haljini
Elisabeth Moss u Monique Lhuillier haljini
Storm Reid
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!