Bonjour.Fashion crush mjeseca: Set u potpisu dizajnerskog tima MateyaNeira - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.Fashion crush mjeseca: Set u potpisu dizajnerskog tima MateyaNeira

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
19.10.2023.

Mateja Dujić i Neira Sinanbašić magistrice su modnog i produkt dizajna te su tim koji stoji iza brenda MateyaNeira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pod epitetima minimalističkog i modernog dizajna nedavno su predstavile i novu kolekciju na Ljubljana Fashion Week-u. Kolekcija se sastoji od bazičnih komada s pamtljivim twistom, kakav je karakterističan za ovaj dizajnerski duo. 

  

Tako smo mogli vidjeti statement komade poput blejzera i kaputa koje ćete rado dodati u svoju shopping košaricu

Neira i Mateja su stvorile brend koji ne slijedi trendove, već ih postavlja. Njihova vizija je osvježavajuće jedinstvena, a redovno istražuju nove horizonte u svijetu materijala i silueta. Svaka kolekcija MateyaNeira je priča za sebe, ispričana kroz dizajn i tkanine koje odražavaju suptilnost i sofisticiranost.

Ovaj put pažnju našeg uredništva je ukrao zanimljiv set, kojeg jasno možemo vidjeti i na street style izdanjima modnih insajderica poput Kendall Jenner ili Hailey Bieber

 ,,Ovaj set je nastao spontano - uradile smo sako u debeloj, čistoj vuni, zanimljive boje i paterna. Dugo smo ga ostavljale sa strane i trebao je biti stiliziran s kožnim hlačama, no nije nam se dovoljno isticao u toj kombinaciji.'' - pojasnile su Mateja i Neira.

Radi se o setu koji se sastoji od oversized blejzera s wide peak reverima te kratkih hlača izuzetno skraćene dužine. Pored neproporcionalnih silueta koje savršeno koketiraju jedna s drugom, boja ovog seta je ono što ga čini idealnim za ovaj period godine. 

 

 

,,Dok smo ga kombinirale i mijenjale hlače, shvatile smo da je idealno nešto ultra - kratko. Tako su nastale vunene gaće (doslovno) :) - koje su nam bile prvenstveno komad za reviju - no ispostavilo se da je apsolutno poželjan i nosiv. '' – dodale su. 
 

* * * 
Foto: MateyaNeira

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno