Donosimo vam detalje sa Mirsadinog i Sebastianovog vjenčanja u romantičnoj Italiji - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo vam detalje sa Mirsadinog i Sebastianovog vjenčanja u romantičnoj Italiji

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
27.2.2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao i uvijek kada poželimo zaviriti na neko vjenčanje, naša radoznalost prvo želi što više detalja o paru koji nam je pred očima. Mirsadino i Sebastianovo vjenčanje na jezeru Komo nam je privuklo pažnju pomno odabranim detaljima, romantičnim fotografijama, ali naravno i nevjerovatnom lokacijom koja u potpunosti prati njihovu priču.

Kako su se upoznali, gdje, koliko dugo se znaju? Mirsada je s Bonjour.ba timom podijelila sve detalje.
"Sebastian i ja smo se upoznali 2018. na ljetnoj zabavi firme u kojoj smo oboje radili. Od tada smo se često dogovarali da idemo na zajednički ručak na pauzama. Sebastian se je jako trudio da me „osvoji“. Naprimjer, jednom je napravio rezervaciju u 7 top restorana u Frankfurtu jer nije znao šta će mi se svidjeti, tako da sam mogla spontano da izaberem jedan od tih restorana." - otkrila nam je Mirsada.
"Vrlo brzo smo provodili sve više vremena zajedno i počeli da organizujemo zajednička putovanja. Kao prvo putovanje smo odabrali Indiju, sto je bilo jako izazovno. Rekli smo ako se tamo budemo slagali, slagat ćemo se svugdje. Indija je bila prelijepa, ali zaista jako izazovna.

Ja sam lično osoba koja voli čistoću, što je tamo potpuna suprotnost. Uprkos tome bilo je predivno, prava avantura i zahvaljujući Sebastianu sam doživjela neke stvari koje inače nikada ne bih
." - ispričala je Mirsada za Bonjour.ba.
"Nakon Indije, nakon avanture, smo bili još mnogo više vezani i organizovali smo sljedeća zajednička putovanja te smo u istoj godini zajedno putovali u: London, Francusku, Sardiniju, Mallorcu, Ukrajinu, Sloveniju. U međuvremenu nam je bilo jasno da želimo zajedničku budućnost te smo počeli razmišljati o ideji da dobijemo dijete. Na svu sreću ta nam se želja brzo ostvarila i krajem naredne godine smo dobili sina Jamesa."
"Za moj rođendan, 21.5. 2021. smo spontano odlučili napraviti prvo putovanje s našim 6 mjesečnim sinom na jezero Como. Spontano smo se odlučili večer prije polaska za smještaj kod mjesta Varenna. Na tom čarobnom mjestu sam za rođendan dobila najljepši poklon - zaručnički prsten."
"Dan poslije rođendana smo šetajući gladni po malom predivnom mjestu Varenna spontano odlučili sjesti na ručak u jedan naizgled čaroban restoran. Sebastian je rekao: 'Hajde da ovdje jedemo, baš izgleda predivno sjediti vani pored jezera'. 

Tu smo lijepo ručali, pili vino, još uvijek slavili zaruke i počeli pomalo razgovarati o planovima za vjenčanje. Sebastian je iznenada rekao: 'Ovakva lokacija za vjenčanje bi bila san snova'. Meni je prva pomisao bila - daaa, ali ovdje se sigurno vjenčaju neki glumci ili slično.
" - ispričala nam je Mirsada.
"Kad smo krenuli zamolili smo konobara da nas uslika. Tu smo počeli razgovarati i spomenuli kako je lokacija čarobna i da bi bila prelijepa za vjenčanja. Menadžer nam je pokazao cijelu Villu Cipressi (hotel) kao i botanički vrt.

Ostali smo bez daha od ljepote. Inače je ta vila godinama prije bukirana, ali jer je bilo vrijeme pandemije imali su jednu subotu istog ljeta slobodnu i to 17. 7. 2021. To je bilo manje od dva mjeseca za organizaciju, ali smo se odlučili da želimo.
" - ispričala nam je Mirsada.
"U roku otprilike 6 sedmica smo sve organizovali iz Frankfurta gdje živimo. Kontaktirali smo preko Video Calls i Zoom cvjećare, fotografa, muzičare i što je najvažnije osobu koja će nam održati ceremoniju simboličnog vjenčanja. Organizovali smo i lične sastanke sa svima, otputovali smo još jedan produženi vikend u Varennu da se lično nađemo sa svima i da napravimo probnu večeru u Villi Cipressi.

Sve to naravno sa našom bebom, James je uvijek bio uz nas.
"
"Imali smo sreću što smo našli talentovanog fotografa iz Milana – Matteo Cuzzola. Matteo je fotograf koji najviše radi na jezeru Como i Villa Cipressi mu je kao drugi dom. Pokazao nam je najljepše uglove velikog botaničkog vrta gdje smo napravili savršene fotografije. Naša želja su bile prirodne fotografije koje će prikazati nas na prirodan način i istaknuti ljepotu tog čarobnog mjesta."

"Što se tiče ceremonije željeli smo simbolično vjenčanje sa našom pričom koju će naši gosti osjetiti, koja će nas i naše goste „dirnuti“, potaknuti na pozitivna predivna razmišljanja i osjećaje ljubavi. Za to smo našli savršenu osobu, Miriam Krug.

Miriam je oličenje ljubavi i ima sposobnost da na najljepši mogući način ispriča ljubavnu priču koja je mnogo prisutnih gostiju dovela do suza. Inače je Miriam iz grada Freiburg i iz Njemačke i sretni smo što je odlučila da spakuje kofere, doputuje u Italiju i učini nam dan savršenim.
"
"Budući da je bilo ljeto i da je naše vjenčanje za nas i za naše goste bilo kao kratki odmor koji je trajao 3 dana, ljetne haljine su igrale glavnu ulogu u odjevnim kombinacijama. Vjenčanicu sam izabrala sa prijateljicama u Frankfurtu u jednom predivnom butiku gdje akcenat leži na jednostavnim,  prelijepim vjenčanicama koje savršeno pašu u toploj ljetnoj Italiji."
Dizajn vjenčanice je Herve Paris.
"Za gourmet je bila zadužena Villa Cipressi. Meni od 7 sljedova je bio savršen. Italijanska hrana i vino, nema ništa bolje. Na kraju svadbena torta na 3 sprata dekorisana prema našoj želji limunom i listovima maslinovog drveta (da sve bude u duhu Italije)."
"Za dekoraciju je bila zadužena cvjećara Mario Pirovano iz susjednog predivnog grada Bellagio. Bijele ruže su bile u centru pažnje. Za ruže smo se odlučili zbog prezimena od mog muža „Rose“, koje sam rado preuzela."
"Imali smo predivan, apsolutno spontan prvi ples uz pjesmu Halo od Beyonce. Imali smo jako malo vremena da organizujemo vjenčanje tako da nismo ni stigli da se pobrinemo za sve detalje kao prvi ples. Naš klavirist nas je potakao na ples na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Sasvim spontano još prije večere na predivnom suncu pored jezera je krenuo da svira pjesmu „Halo“ na klaviru i „natjerao“ nas da plešemo. To je bio i poseban trenutak koji mi je ostao u sjećanju."
"Što se tiče muzike imali smo lagane zvukove violine, čela i klavira. Nismo imali party, vjenčanje je bilo romantično, intimno, u skladu sa lokacijom i sa životom situacijom (bebom)."


* * *
Foto: Matteo Cuzzola

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno