Bonjour.intervju: Sa Minelom Jašar Opardija o njenoj rutini, radu na TV-u i putovanjima - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Bonjour.intervju: Sa Minelom Jašar Opardija o njenoj rutini, radu na TV-u i putovanjima

Tekst:

Marija Perić

INTERVJU
5.10.2022.

Minela Jašar Opardija dama je koju često vidimo na TV-u, uz njeno "Dobro jutro!" budi se i informira veliki broj gledatelja, a sada smo odlučili zaviriti iza kulisa i otkriti što radi kada nije na poslu i kako izgleda rutina ove bh. novinarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Minela ima mnoštvo malenih rituala koji ispunjavaju njezin dan, a saznali smo i da je izuzetno svestrana. Uz svoj televizijski posao, Minela ima dva brenda, Zvekir o kojem smo pisali i ovdje, a suosnivačica je i kreativnog studija WEB387. Sva ova njena iskustva motivirala su nas da saznamo koji su njeni ciljevi koje želi ostvariti, kao i što je za nju definicija uspjeha.

Minela voli i putovati, pa smo ju zamolili i za preporuku lokacije u svijetu koju moramo posjetiti kao i preporuku najslađeg mjesta u Sarajevu. Podijelila je s nama i kako izgleda njeno jutro i koje komade rado nosi na jesen, no kako ne bismo previše otkrili, ostatak pišemo u nastavku intervjua.

 

Osobine koje vas najbolje opisuju?
 

Organizovana, pravedna i kreativna.

 

Kako izgleda vaše jutro i s čime započinjete dan?
 

Skoro uvijek se budim oko 6h. Buđenje, meditacija, inspiracija, dodir s sobom… bitno mi je da prvo nahranim dušu, a onda i tijelo. Pijem toplu limunadu i espresso, volim sjediti u tišini dok to radim, bar pola sata. Ne volim izlaske iz kuće na brzinu. Kada nisam u studiju onda obavezno ujutru treniram i pripremim dobar doručak.

 

Minela Jašar, producentica, novinarka i poduzetnica

 

Koji savjet biste dali svima koji imaju tremu prije nastupa ili pojavljivanja na TV-u?
 

Dobra priprema je sve. Morate znati o čemu pričate.

 

Osim što ste producentica i voditeljica za N1TV, ujedno ste i poduzetnica. Na kakvim projektima trenutno radite i možete li podijeliti s nama koje poslovne ciljeve želite ostvariti?
 

Rad na televiziji mi i nakon 15 godina predstavlja radost, ali uvijek sam na više frontova. Nekada manje razmišljam o ciljevima, koliko me sam proces stvaranja zabavlja i ispunjava. Mislim da zapravo takav pristup i daje rezultate. Primjer je Zvekir, nastao iz čiste ljubavi, a izrastao je u prepoznatljiv bh. brend. Trenutno razmišljamo o novim proizvodima i vlastitom shop-u. Uvijek sam htjela dio svog znanja u medijima prenijeti na druge, pa u posljednje vrijeme često vodim treninge o medijskom nastupu. Da bude zanimljivije, ove godine sam upisala i master iz menadžmenta. Moj najveći cilj je biti žena koja je mentalno i fizički zdrava, koja zna kako sačuvati porodicu, a ne izgubiti sebe.

 Što je za vas definicija uspjeha?
 

Biti slobodan.

 

Što vam uvijek pruži dozu inspiracije?
 

Ljudi koji rade na sebi.

 

Koji beauty trik ste naučili tijekom dugogodišnjeg rada na televiziji?
 

Volim minimalizam. „Mene samo malo.“ – svi znaju za tu moju rečenicu koju ponovim kada god sjednem na stolicu za šminkanje. :D

 

Volite i putovati. Koje lokacije biste nam svakako preporučili da posjetimo jednom u životu?
 

Putovanje je jedna od mojih najvećih strasti. Sa 23 godine sam prvi put sa backpackom otišla mjesec i po dana od kuće i vozom obišla Evropu uzduž i poprijeko. Od tada se nisam smirila. Ako bih morala odabrati jedan grad, neka to onda bude Granada. Ma cijela Andaluzija je čarobna, ali ne vidjeti Granadu i Alhambru je velika šteta.

 

Minela i njezin muž Naim

 

Komadi u garderobi koje najčešće nosite ove jeseni?
 

Kaputi. Svih boja.

 

Mjesto u Sarajevu idealno za date sa prijateljicama?
 

Sweets & Co, slatka slastičarna u kojoj služe odlične kolače i dobru kafu.

 

Vaš savjet za sve mlade dame koje nisu sigurne čime se baviti?
 

Naučite da osluškujete svoje tijelo i um. Tamo gdje se najviše volite, to je to.
 

***
Foto: Minela Jašar Opardija privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno