Zvekir – praktičan gadget za mobitel uz koji sa sobom nosite dio bh.tradicije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zvekir – praktičan gadget za mobitel uz koji sa sobom nosite dio bh.tradicije

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
1.8.2018.

U starom dijelu gradova diljem BiH, na ulaznim vratima tradicionalnih bh.kuća, još uvijek možete pronaći zvekir. Zvekir je metalni dodatak u obliku kruga ili halke pričvršćena na ulazna vrata, a osim od kovanog željeza izrađivan je i od bronze i zlata. Korišten je kako bi se kucanjem najavio dolazak gosta u kuću. Iako danas gubi prvobitnu funkciju i dalje je jedan od omiljenih bh.simbola. Upravo je on poslužio kao inspiracija za gadget koji može biti šarmantan gost i vašeg mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim mladih ljudi u kompaniji WEB387 razvio je bh. verziju popularnog prstena za mobitel – Zvekir. Izrađen je od zamka, materijala koji je spoj cinka i aluminija. Pokretni zglob se okreće za 360 stupnjeva i prilagođava se ruci. Postavljen pod 90 stupnjeva služi kao držač telefona, te je zbog toga idealan za sigurno slikanje i pisanje.

 

zvekir maskica

 

Dolazi zapakiran u posebnu drvenu kutiju unutar koje je i knjižica o simbolici zvekira. Sam zvekir se aplicira na stražnju stranu telefona, preporučljivo na donji dio maske. Ovaj simpatičan gadget pomoći će vam da ponesete dio bh.tradicije sa sobom, a kupiti ga možete ovdje.

zvekirba 01

Foto via Zvekir Facebook page

zvekirba 1

Foto via Zvekir Facebook page

zvekirba 6

Foto via Zvekir Facebook page

zvekirba 3

Foto via Zvekir Facebook page/ @melikatursi

 

Naslovna fotografija: Zvekir Faceboog page, @melikatursic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno