Komadi iz linije 'Festive' Milana Senića u fokusu editorijala bh.fotografa Hamze Kulenovića 

MODNE VIJESTI
26.8.2019.

Milan Senić na domaćoj modnoj sceni ostao je prepoznatljiv po kreativnom viđenju klasičnih komada iz našeg ormara. Upravo oni kroz svaku njegovu novu liniju bivaju interpretirani na svjež način te uz dekonstrukciju predstavljeni u sasvim novim formama i obrisima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi komadi su uvijek nosivi, no, dolaze s dozom odvažnosti i arhitekturalnosti. Košulje su postale jedan od njegovih zaštitnih znakova, a često njegov dizajn biraju i žene koje žele komade koji će biti jednako nosivi danas, kao i za nekoliko godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom trajanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, upravo su njegove kreacije bile odabir par bh.dama koje su u premijerama filmova i zabavama uživale u custom made haljinama jednostavnog i efektnog dizajna.

Kada smo Milana pitali gdje je našao inspiraciju za ove komade, kao i od kojih su materijala izrađeni, otkrio nam je:
 „Kao i u mojim prethodnim radovima akcenat je na upotrebi prirodnih materijala - svila, viskoza, pamuk, kao i njihove mješavine, iz prostog razloga što takvi materijali omogućavaju ugodnost nošenja. 
Svaki model iz priče Festive je dizajniran za drugu osobu, pri tom je vođeno računa o njihovoj individualnosti. Samim tim je svaka od osoba za koju je outfit rađen poslužila kao inspiracija za dizajniranje istog. Ovaj serijal predstavlja svojevrstan izlet i eksperiment u neke nove stilove i žanrove. Iako na prvi pogled outfiti iz ove priče su stilski različiti, njih karakterišu jasne, stroge, geometrijske forme koje slave ženstvenost. Takođe, u odnosu na prethodne radove, u ovom serijalu upotrijebljeni su floralni printovi kao i geometrijski paterni na materijalima, što predstavlja novitet u mom radu.“ 

Upravo su te kreacije i bile zvijezda editorijala nastalog ispred fotografskog objektiva Hamze Kulenovića, dok su Elena Kosjerina & Ajla Klico kroz set crno bijelih fotografija bile odlične ambasadorice Milan Senić dizajna. Pogledajte. 

MODNE VIJESTI , 26.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Hamza Kulenović 

Podijeli:

Posljednje objavljeno