Marija Mazalin: Mini palačinke s breskvom kojima nećete moći odoljeti
Tekst:Ana Rotim
GOURMETPalačinke su, sudeći po mnogima, poseban desert kojem je uistinu teško reći ne.
Taj jednostavni i vječni desert budi sjećanja na lijepe trenutke iz djetinjstva, ali od nas stvara male kreativce tako da veoma često poželimo eksperimentirati s nekim posebnim dodacima i otkrivati neke nove načine pripreme. U skladu s tim, jedna od omiljenih food blogerica Marija Mazalin koja je svojim neodoljivim jelima osvojila široku publiku na TikToku i Instagramu, ovog puta za našu rubriku Gourmet otkrila je recept za palačinke koje će idealno poslužiti za posljednje dane ljeta kada želimo iskoristiti sezonsko voće.
Naime, Marija je već ranije bila gost naše gastro rubrike kada je Bonjour.ba čitateljima podijelila recept za ukusne pileće rolice, a sada je našem uredništvu otkrila svoj recept takozvanih miničinki s breskvama za koje smo sigurni da će nestati u trenu. Mnoge će oduševiti činjenica da su za ovaj ukusni deset potrebna samo tri sastojka koja donosimo u nastavku zajedno s detaljnim postupkom.
Sastojci (mjera je čaša od 200ml)
- 1 zrela breskva
- 1 čaša zobenih (oko 100g je to)
- 1 čaša mlijeka (200ml)
- (ako breskva nije zrela, tj. nije jako slatka, dodajte malo šećera, meda ili nekog drugog zaslađivača)
Recept
- Izblendajte sve sastojke
- Zagrijte ulje na tavi pa stavite na laganu vatru (meni je 3 od 9)
- Za to vrijeme narežite drugu breskvu na tanke kriškice, ako ćete ju koristiti
- 1 miničinka je 1 do 1.5 žlica smjese, stavljate na tavu i s gornje strane odmah pritisnete krišku breskve
* * *
Foto: Marija Mazalin