Marija Mazalin nam je otkrila nešto drugačiji recept za pileće rolice koje će vas oduševiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Marija Mazalin nam je otkrila nešto drugačiji recept za pileće rolice koje će vas oduševiti

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
21.8.2022.

Bez obzira jeste li strastveni ljubitelj gastronomije ili tek otkrivate čarolije bogatih okusa različitih jela kada je riječ o pripremi mnogi će se složiti da oni brzi i jednostavni imaju uvijek prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Uz pridjeve koje smo prethodno naveli kada se uz to radi o jelu s namirnicama u kojima skoro pa svi uživamo, veoma lako nas je nagovoriti na malu kulinarsku avanturu. Ovog puta u našoj rubrici Gourmet ugostili smo jednu od omiljenih gastro blogerica u regiji Mariju Mazalin, na čijem Instagram i TikTok profilu redovno možemo pronaći inspirativne recepte. Naime, Marija je našem uredništvu podijelila recept za jelo pod nazivom 'Jednostavne pileće rolice sa šunkom i sirom’, a za koje smo sigurni da će oduševiti sve za trpezom. Ovaj veoma ukusan obrok moći će veoma jednostavno pripremiti i početnici u kuhinji jer ne zahtijeva pretjeranu tehniku ni iskustvo, a detaljan postupak kao i sastojke donosimo u nastavku.




Sastojci

  • pileća prsa, cijela, otkoštena (ako kupujete u mesnici, pitajte da ih narežu na skroz tanke šnicle)
  • oko 150 g sira
  • oko 100 g šunke
  • 4 žličice senfa


Postupak

  • Upali pećnicu na 200°C
  • Pileća prsa nareži na sto tanje šnicle, istuci ih batom (ili valjkom) da se još stanje i začini obje strane
  • Na njih stavi sir i šunku
  • Zarolaj čvrsto, sir i šunku poguravaj unutra dok rolaš da ne ispadnu van
  • Osiguraj čačkalicom
  • Dno pleha naulji i stavi rolice (kraj/rub prema dolje)
  • Premaži senfom (može i majoneza ili ketchup) (možeš premazati i odmah na početku prije sira i šunke)
  • Prekrij alu folijom i peci 30- 40 min na 200°C (ovisi o jačini pećnice)
  • Naribaj sira gore (obilno) i stavi u pećnicu još 5 min, samo da se sir otopi i ostane rastezljiv
  • Možeš ih servirati sa salatom začinjenom maslinovim uljem i soli 



* * *
Foto: Marija Mazalin za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno