Mame.rulz: Pitali smo mame da nam otkriju kojih 5 stvari uvijek treba imati pri ruci tijekom previjanja bebe?

MAME RULZ
22.11.2019.

Kada smo na našim Instagram stories pitali mame da nam kažu što je po njihovom mišljenju potrebno imati pri ruci kada previjamo bebu, neki od odgovora su bili: „Nekoga da mi drži bebu dok ja odem po stvari. :)“ i „Muža da ju presvuče dok se ja okupam. :)"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šalu na stranu, jasno je da, posebice u prvim mjesecima bebinog života dosta vremena provedemo upravo za stolom za previjanje, umatajući naše najmlađe u pelene i toplu odjeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno uz malo prakse, ali i pažljivo pripremljen stol ili drugo adekvatno mjesto za previjanje bebe, ono postaje puno lakše i ugodnije, stoga svakako pripazite da na tom mjestu pri ruci uvijek imate sljedećih 5 stvari:

Topla voda i pamučna pelena

Bebu prilikom previjanja je potrebno i očistiti, stoga pri ruci imajte posudu s vodom temperature tijela i pelenu od pamuka. No, svakako obratite pažnju da ih ne držite preblizu bebe, koja bi tijekom presvlačenja i igre mogla nehotice prevrnuti posudu.

Odgovarajuće pelene za bebu

Kod odabira pelena pored o odgovarajućoj veličini pelene za dob bebe, potrebno je paziti da su pelene s visokim udjelom prirodnih materijala kako bi bile nježne prema bebinoj osjetljivoj koži.

Becutan pelene imaju poboljšan anatomski oblik, te njihove elastične barijere sprječavaju  protjecanje nečistoća u zoni između nogica, a izrađene su od prirodnih materijala koji omogućavaju koži da diše. Pored toga nove Becutan pelene su izuzetno mekane i tanke, a površinski sloj pelene sadrži veći postotak prirodnih materijala, zbog čega je dodir s osjetljivom bebinom kožom izuzetno nježan.

Njegujuća krema za bebu

Kod promjene pelena potrebna je posebna njega i zaštita pelenskog područja, stoga za svoju bebu birajte kremu s njegujućim sastojcima.

Čista robica za bebu

Bebe vole kada im je toplo, stoga pripazite da pri ruci uvijek imate čistu odjeću koju ćete bebi odjenuti odmah nakon što ju previjete.

Dekica i igračka

Bebe se često znaju uznemiriti kada ih previjamo. Stoga pri ruci uvijek imajte i bebinu omiljenu dekicu i igračku, kako biste ju mogli umiriti nakon previjanja. 

Ne zaboravite da su bebe pravi mali genijalci koji osjete i svaku našu emociju, stoga previjanju bebe uvijek priđite smireno i pažljivo kako biste upravo te umirujuće osjećaje prenijeli i na svoju bebu te oboje uživali u kupanju, previjanju i presvlačenju.

MAME RULZ , 22.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike