Bonjour.pets: 4 najbolje vrste psa ako živite u malom stanu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.pets: 4 najbolje vrste psa ako živite u malom stanu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBIMCI
17.7.2023.

Danas u svijetu mnoge pasmine zbog svog karaktera i, prije svega, svoje male veličine, odabir su mnogih koji žele u svom domu pružiti ljubav, društvo i zabavu krznenim prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga danas smo odlučili istražiti pasmine koje će biti idealan odabir ako živite u malom stanu. Napominjemo da prije donošenja odluke o nabavci psa, uvijek se posavjetujte s odgovarajućim stručnjacima i provjerite je li jedna od ovih prava pasmina za vaše potrebe i način života.

 


 

Cavalier King Charles Spaniel


Ovi prekrasni psi su ne samo izuzetno ljupki, već su i pravi izbor za one koji žive u ograničenom prostoru, a žele imati ljubimca. Iako su Cavalier King Charles Spanieli manje veličine, njihova osobnost je nevjerojatno velika. Izuzetno su veseli i prijateljski raspoloženi prema svima, uključujući djecu i druge kućne ljubimce. Jedna od prednosti Cavaliera je da ne zahtijevaju puno fizičke aktivnosti.

 


 

Iako će uvijek biti sretni da se prošeću ili odigraju, zadovoljni su i s kratkim šetnjama i igrom u zatvorenom prostoru. Budući da su manje veličine briga i održavanje su relativno jednostavni. Krzno im je dugo i svilenkasto, ali ne zahtijeva puno četkanja. Redovito četkanje i kupanje jednom mjesečno bit će dovoljni da njihovo krzno ostane lijepo i sjajno.

 

Mops


Mops je poznat po svom simpatičnom i zabavnom izgledu. Njihova naborana lica i kratke noge čine ih nevjerojatno preslatkim, a njihovi nestašni pogledi i grimase sigurno će vas nasmijati i donijeti vam puno radosti u vaš mali stan.

 


 

Jedna od boljih prednosti da imate ovu pasminu jeste da mops ima malo problema sa linjanjem. To je veoma miran i malo takoreći distanciran pas, ali vrlo ljubazan prema svojim vlasnicima. Oni su pravi ljubimci koji će vam pružiti beskrajnu ljubav i pažnju.
 

Chihuahua


To je prava minijaturna diva. Njihova mala veličina i velike oči čine ih nevjerojatno slatkima, a njihov šarm i samopouzdanje čine ih pravim divama. I ne samo da savršeno pristaju ako je vaš stan manji, već ju možete ponijeti i sa sobom u torbi.

 


 

Pasmina ne mjeri više od 20 cm i teži između 1 i 3,5 kg, ali uprkos svojoj mini veličini, savršen je čuvar. Ovi psi su poznati po svojoj hrabrosti i inteligenciji i ne sumnjamo da će vas osvojiti svojim šarmom.
 

Jack Russell
 

Dodali smo Jack Russell-a na ovu listu jer je to jedna od čestih pasmina pasa u gradovima. Može se savršeno prilagoditi, ali morate biti svjesni da su mnogo aktivni i da jednostavno sa njima morate izaći i vježbati.

 

 

Navikao je na trčanje i jurnjavu, pa će mu biti potrebna disciplina da bi se dobro ponašao u stanu. Naravno, on je vjeran pratilac, zabavan, privržen. 

 ***
Naslovna fotografija: @charlie_thekingcav

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno