3 najljepše plaže Makarske rivijere na kojima ćete uživati sa djecom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 najljepše plaže Makarske rivijere na kojima ćete uživati sa djecom

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
26.6.2023.

Odabir ljetne destinacije za odmor izazov je za većinu nas. Odluka može biti i malo izazovnija kada nam se u putovanju pridruže mališani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo poreći da želimo u prvom redu jednostavan ulaz u more, borovine zbog hlada, plićak gdje možemo sjesti, čisto more i po mogućnosti pijesak sa kojim je obećana idealna zabava.

 

 

 

Makarske plaže uistinu su jedinstvene u Hrvatskoj i pravi su odabir za porodice koje uživaju u suncu i kupanju. Na obali od oko 50 kilometara pronaći ćete divne uvale i čitav niz fantastičnih plaža iz snova duž rivijere. Mnoge od njih imaju plavu zastavu, simbol vrhunske kvalitete vode što nam je bio jedan od glavnih kriterija pri odabiru lokacija za vaše sljedeće putovanje sa djecom.

 


 

More na ovim plažama zaista ima divne nijanse plave, a dodatnu zelenu boju i prelijepu atmosferu čine okolne borove šume, dok visoke planine Biokova stvaraju očaravajuću panoramu.

 U nastavku izdvajamo tri plaže koje su osvojile naše simpatije, a vjerujemo da će i vaše.


Plaža Punta Rata

 

Punta Rata u Brelima proglašena je jednom od deset najljepših plaža svijeta magazina Forbes tako da znate da nećete požaliti ukoliko se odlučite da ovo bude vaša sljedeća travel destinacija.

 

 

Ova lijepa šljunkasta plaža okružena borovom šumom našla se u ovoj odabranoj skupini poredCopacabana, St.Tropez, Costa del Sola i plaža na 'nebeskim' destinacijama poputBelizea i Maldiva.

 


 

Također, zbog pješčanog ulaza u more pogodna je za obitelji sa djecom. Njezin najpoznatiji simbol je stijena Brela, čest motiv sa razglednica.

 

 


Plaža Tučepi

 


Duga čak četiri kilometra svoje mjesto pronašla je na našoj listi zbog svoje lijepe šetnice ispunjenom alejom borova i stabala tamarisa.

 

 


Izabrali smo ju kao jednu od top destinacija za odmor sa djecom upravo zbog hlada kojeg pružaju stabla, ali i zbog finog šljunka.

 


 

Za nešto malo stariju djecu nude se brojni sadržaji kao što su pedaline ili vodeni tobogani.


 

Plaža Donja Luka

 

Također je omiljeno odredište porodicama sa djecom zbog postepenog ulaska u more, a plaža je okružena borovom šumom gdje možete pronaći osvježavajući hlad.

 Dok se ne sunčate i ne kupate, uživat ćete u pogledu na Biokovo. Vodeni park za djecu, pedaline, ponuda dodatnih sadržaja na plaži je odlična, a možete unajmiti ležaljku i suncobran za uživanje u hladu blizu mora sa djecom.

 ***
Naslovna fotografija: @timotej

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno