Sarajevo Film Festival 2023. Maja Čengić Miralem u 9 gracioznih izdanja sa crvenog tepiha - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Maja Čengić Miralem: 9 gracioznih izdanja s crvenog tepiha 29. SFF-a

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
19.8.2023.

Kada kažemo 'crveni tepih Sarajevo Film Festivala' ko je prva osoba koju vežete za isti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Idemo u glas - Maja Čengić Miralem! Sa sigurnošću smo znali da ćemo imati istu osobu na umu, a kako i ne bismo? Maja je lice s malih ekrana koja već godinama, tradicionalno ima ulogu domaćina na red carpetu za regionalna i svjetska imena iz svijeta filma. 

Urednica je Revijalnog i muzičkog programa na televiziji BHRT, ali i voditeljica emisije u kojoj uživamo na kraju radne sedmice – Konačno petak. Sigurni smo da je šarmantna Maja, uz mnoštvo pozitivnih vibracija koje su pratile i ovaj SFF, sinoć pomislila baš to – Konačno petak! 

 

Maja Čengić MiralemMaja pored svoje profesionalne uloge na crvenom tepihu, uz obilje obaveza, a sigurni smo i stresa koji ovaj posao može da nosi sa sobom, neupitno svaku noć izgleda odlično. Njegovana kosa, besprijekorni makeup i osmijeh su samo adut više u njenim gracioznim izdanjima. 

Ovaj put smo izdvojili 9 stilskih izdanja koja su uhvatili pažnju prisutnih, ali i nas u uredništvu. Kroz objektiv fotografa Marka Jovančića donosimo fashion report u nastavku. 
 

Otvaranje 29. Sarajevo Film Festivala 

Za prvu noć Festivala Maja se odlučila za haljinu bh. dizajnerice Emine Husedžinović Ibrahimović. Rekli bismo da je ovo izdanje harmoničan prikaz elegancije uz blagu ‘warrior’ estetiku koja Maji pristaje tako dobro. Zlatara Sofić nakit je savršen zaokružio ovu stilsku priču. 

 Druga noć Festivala 

Ovaj put je Maja birala suprotnu estetiku od prve noći te se odlučila za nježne i ženstvene, ali svakako trendi linije dizajnerice Amne Kunovac Zekić. Potpuno izdanje u boji slonove kosti je upotpunjeno profinjenim Swarovski nakitom. 

 Treće red carpet izdanje

Jednostavan dizajn Jasne Hadžimehmedović Bekrić u silver boji je bio savršen kontrast crvenom tepihu. Metalizirani odsjaj haljine uz asimetrične detalje je upotpunjen podignutom punđom i minimalnim odabirom detalja. 

 Pink i crvena u savršenom skladu 

Za femme fatale izgled Maja je birala dizajn brenda KRIE, a riječ je o haljini u prekrasnoj nijansi roza boje sa zanimljivim detaljima. Da li je srcoliki korzet, neobičan izrez ili detalji na bokovima ono što čini ovo izdanje posebnim, izazov je odlučiti. No, reći ćemo da je frizura bila pun pogodak za ovaj look. 

 Peta večer u znaku pomjeranja granica
 

Crveni tepih ove godine je bio mjesto radnje za jednu posebnu modnu priču. Petu noć Sarajevo Film Festivala, Maja je birala dizajn u potpisu brenda NO NATION FASHION kojeg podržava IOM u Bosni i Hercegovini i unutar kojeg modne artikle izrađuju izbjeglice u BiH. Ovo je bila sjajna mogućnost da se izraze, otkriju kroz modu dio svoje kulture i steknu nova iskustva u suradnji sa bh. dizajnerima.

 

Foto: IOM BiH

Foto: IOM BiH


6. noć Sarajevo Film Festivala 

Ako možemo odabrati omiljeni look Maje s ovogodišnjeg Festivala, reći ćemo da je ovo all black izdanje naš favorit. Besprijekorna elegancija upotpunjena s baš pravim detaljima. Maja je zaista blistala. Birala je kreaciju brenda leilou, a u njihovom potpisu su i cipele i nakit. 

 Tri red carpet izdanja za završnu noć Festivala 

Čini se da je iz noći u noć izgledala sve bolje. Dobro raspoloženje i osmijeh su je pratili i posljednju noć Festivala. Odlučila se za tri harmonična, no sasvim drugačija izdanja. 

Prepoznatljiv dizajn Belme Tvico, uz Swarovski nakit na Maji je izgledao raskošno. 

 
Za drugi loook ove večeri je ponovo dala povjerenje brendu KRIE te birala metaliziranu haljinu u ljubičastoj boji s upečatljivim detaljima u gornjem dijelu haljine. 

 
Za kraj Maja je birala i Vera Wang dizajn koji dolazi iz leilou ateljea. Ružičasta haljina uz podudaran nakit i makeup kreirali su romantičan šarm, idealan za završnu noć Festivala. 

 Je li rano da kažemo da se veselimo Majinim stilskim odabirima i za 30. izdanje Sarajevo Film Festivala? 

Bisous de Sarajevo! 

 

* * * 
Fotografije: Marko Jovančić
Frizura: Ensar Dervišbegović 
Makeup: Adi Hasić, Ena Alagić, Adisa Zaimović
Stilistica: Gasha Miladinović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno