Simpatična pekarnica u Sarajevu s ponudom neodoljivih francuskih peciva - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Simpatična pekarnica u Sarajevu s ponudom neodoljivih francuskih peciva

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
23.2.2015.

U Sarajevu, na adresi Branilaca Sarajeva 10., gospodin Julien Cassin je otvorio pekarnicu naziva Maison Coco, a koja nudi asortiman kakav ćemo naći u izvornim chic francuskim pekarnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo vremena je bio u potrazi za savršenim mjestom za otvaranje svoje pekarnice, a onda je jednom prilikom posjetio Sarajevo, zaljubio se u grad i sarajevski način života. Primjetio je da kruh u BiH ima dugu tradiciju, te da je iznimno cijenjen na stolu svake domaćice. Slijedom toga Sarajevo se nametnulo kao savršena opcija za njegovu malu francusku pekarnicu.

Julien je s nama podijelio svoju kulinarsku ideologiju koja je, kaže, fokusirana na simbole klasične francuske kuhinje, što podrazumijeva peciva, kruh i slastice. Sve su to sinonimi za stare francuske pekarnice i bistroe kakve ćete naći na uglovima pariških ulica, no Julien upozorava kako se ipak trude pobjeći od kliše proizvoda i biti inovativni. 


maison coco sarajevo 11


Teško je odoljeti ponudi koja sadrži širok izbor raznih vrsta kruha bez aditiva, stopostotnog raženog kruha i slastica jednostavnog, no nezaboravnog ukusa koje se prave po receptima starih francuskih kulinarskih škola.

Julien nam je otkrio da su croissant i baget najčešći zahtjev bh.kupaca, a preporučuje vam da svakako isprobate njihov Paris Brest ili Eclair kruh. Mi već jesmo!


PreviousNext

 

Foto: Julien Cassin, via ysophisticates.blogspot.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno