Zavirili smo na magično vjenčanje na otvorenom u Hercegovini čije su nas dekoracije oduševile! - Bonjour.ba - bh.lifesty...

Zavirili smo na magično vjenčanje na otvorenom u Hercegovini čije su nas dekoracije oduševile!

Tekst:

Maria Krezić

VJENČANJA
20.2.2022.

Slušajući priču o svadbenom slavlju jednog mladog bračnog para iz Mostara i gledajući njihove prekrasne fotografije, po tko zna koji put smo ostali očarani vjenčanjem na otvorenom i maštovitosti njegovog planiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kristina i Josip su se odlučili za proslavu u novouređenom resortu Fo'Rest u Međugorju, a odabirom baš ove lokacije okružene bogatim šumskim zelenilom i dodatkom etno štiha, na jedan poseban način su afirmirali autentičnost i ljepotu naših krajeva.


Razgovarali smo s mladenkom Kristinom, koja nam je dala potpuno otvorene ruke da kroz detalje ispričamo tijek planiranja njenog vjenčanja, kroz nekoliko osnovnih točki svakog wedding vodiča. Teme našeg susreta bile su prvi koraci u procesu planiranja, odabir idealnog fotografa, pronalazak inspiracije za odabir vjenčanice i popratnih dekoracija, te prednosti i nedostaci vjenčanja na otvorenom.

 

Prvi koraci u organizaciji vjenčanja

Kada smo je pitali koliko je danas potrebno ranije krenuti s planom kako bi se sve stiglo na vrijeme realizirati, odgovorila je da su u pitanju brojni čimbenici koji na to utječu. Najvažniji od njih prije svega su želje mladenaca, a zatim i dostupnost određenih usluga, izbor lokacije i broj gostiju. Nasuprot čvrsto uvriježenom mišljenju da s organizacijom treba započeti dosta ranije, ona tvrdi da ipak možda i nije nužno da se čeka i do dvije godine kao što je to kod nas postala praksa, te se i sama uvjerila da se može i u puno kraćem periodu organizirati ovaj posebni dan.

"Neki od prioriteta koji se nalaze na vrhu liste i idu zajedno rame uz rame svakako su rezervacija lokacije, benda, fotografa, šminke i frizure." - dodala je Kristina.

 

 

Video kao jedinstvena emotivna uspomena na vjenčanje

Nakon što smo vidjeli filmske prizore i romantiku vješto uhvaćene u trenucima njihovih videa s vjenčanja, nismo mogli odoljeti da je ne pitamo što ona misli o sve češćem običaju izbjegavanja usluge snimatelja na svadbenim slavljima. Na to je odgovorila da joj je jako žao što se mladenci sve rjeđe odlučuju za video, i nadodala:

"Toliko je divnih trenutaka koje samo kamera može ovjekovječiti. Sitnice, događaji i detalji koje mladenci ne mogu uočiti u tom trenutku, kvalitetan i iskusan kamerman će sigurno uhvatiti. Također, video kamera prenosi i zvuk, te sukladno tome bezbroj situacija koje daju dubinu uspomeni kroz video - izgovaranje zavjeta, glazba, gromoglasan pljesak, emotivni govori kumova i mnogo drugih detalja koje je pratio samo trenutni zvuk."

 


 

Na pitanje što treba uzeti u obzir pri odabiru idealnog foto studija, odgovorila je da svatko ima svoje stilske preferencije po pitanju umjetničkog izražavanja fotografa i da uvijek prvo treba istražiti ono što se nama sviđa.

"Mišljenja sam da struci ne treba govoriti kako će raditi svoj posao i pokušavati promijeniti njihov umjetnički stil. Stoga bih rekla da je to možda najvažniji kriterij za uspješan odabir fotografa, pronaći nekoga čiji vam se rad sviđa bez da bi išta mijenjali dok gledate već postojeći sadržaj koji plasiraju. Za mene je osim toga, presudan bio i osjećaj sigurnosti koji sam dobila prilikom komunikacije i u pravom smislu profesionalnosti u organizaciji Mihoci studija iz Zagreba." - konkretno nam je ispričala Kristina što je najbitnije u ovom segmentu procesa planiranja vjenčanja.

 

Inspiracija za odabir vjenčanice

Svoju vjenčanicu Kristina je iznajmila u salonu La Perla u Širokom Brijegu. Nadodala je da mladenke inspiraciju uvijek mogu potražiti na Pinterestu i Instagramu kao što je i ona sama. No, nerijetko te zamisli padaju u vodu kada stvarna igra odijevanja zacrtanih modela započne. Govorila je i o svom iskustvu isprobavanja i odabira savršene haljine:

"Meni su se svidjela četiri modela vjenčanica, međutim, na koncu se odabir sveo na osjećaj i intuiciju. Koliko god to zvuči kao klišej. Možda su sve te ostale haljine bile vizualno savršenije, ali meni je moja bila tako ugodna da mi je bilo žao skinuti, čak i u salonu kad sam je samo isprobavala!".

 

 

Očaravajuće okruženje, ali i rizici koji dolaze s vjenčanjem na otvorenom

Gledajući ovakav tip vjenčanja uvijek se nađu pojedinci koji pomisle da je ono produkt Bridezille koja se u maštarije o savršenoj proslavi upustila već u ranom djetinjstvu. No, ovo vjenčanje na otvorenom uopće nije bila mladenkina zamisao, nego želja njenog supruga. Ipak, ona je najviše sudjelovala u realizaciji istoga.

"Shodno konstantnom mijenjanju epidemioloških mjera donijeli smo takvu odluku. Gledajući unatrag, ne bih ništa mijenjala. Provesti ljetnu noć na otvorenom za vlastito vjenčanje ima neopisivu draž." - istaknula je.

Ipak je rekla da postoji potencijalni rizik i stres na koji svaki par koji se odluči za ovu varijantu proslave mora računati, a to je kao što se već dalo pretpostaviti - kišovita prognoza vremena.

 


Romantika utkana u svaki detalj

Tema njihovog najvažnijeg dana u životu je bila nježna i romantična cvjetna priča u izvedbi Inova Decor studija. Kombinacija svijećnjaka, jednostavnog zeleno bijelog cvijeća između kamene podloge i okruženja borovima bila je njen logičan odabir. Raskoš i glamur ljetne večeri na otvorenom suptilno su naglasili i zlatni detalji na dekoracijama stolova, a ukrasili su i prethodno izrađene pozivnice, spisak gostiju te revere s inicijalima mladenaca. Nježno sive Napoleon stolice vratile su svu draž retro glamura i raskoši prošlog stoljeća.

 

 

Uz prekrasni aranžman prirodnog cvijeća, mali razigrani detalj bijele kulise iza stola mladenaca bile su i romantične lampice. Svakog gosta dočekao je posebno dizajniran jelovnik te poklon zahvale - bijela lepeza upakirana u kutiju nalik čipki koja je na koristan način upotpunila ljetnu večer pod zvijezdama. Kao kruna na romantični ugođaj večeri bio je i veličanstveni vatromet priređen kao iznaneđenje mladencima neposredno iznad mjesta događaja. 

I za kraj, Kristina je naglasila da su mnoge sitnice i dekorativni dodaci - zahvalnice, meniji, pozivnice i reveri za goste - zapravo bili iz #doityourself radinosti i kako ona kaže - "Uz dobro društvo, te malo kreativnosti i volje sve se može izraditi s lakoćom i bez stresa."

 

 

* * *
Fotografije: Privatna arhiva/ Mihoci Studios

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno