Napušteni mačak kojeg je udomio par iz Amerike postao je zvijezda Instagrama. Pogledajte i zašto. - Bonjour.ba - bh.life...

Napušteni mačak kojeg je udomio par iz Amerike postao je zvijezda Instagrama. Pogledajte i zašto.

Tekst:

Emina Smaka

LJUBIMCI
11.8.2021.

A street cat named Benson je profil koji treba da pratite na Instagramu. Sigurni smo da će vam uljepšati feed i da će izmamiti osmijeh na vaša lica svaki put kada ugledate njegovu novu fotku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benson je nekada bio napušteno mače koje se skrivalo na ulicama Dubaija, pronašao ga je par koji je tada bio na putovanju, udomili su ga, a sada živi u Americi i glavna je zvijezda Instagram profila koji broji čak 180 000 pratitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpatične sićušne odjevne kombinacije nisu sve što ovaj mačak umije, njegovo poziranje je na zavidnom nivou.
,,Nakon što smo usvojili Bentona, vidjeli smo da svaki put kada je neko pokušao da ga uslika, on bi se smirio i čekao da ga fotografišemo.''- kaže njegov vlasnik.
Tkođer navodi da iako za fotke savršeno pozira, video mu nije omiljeni format i njegovo snimanje im baš i ne polazi za rukom.

Uz pomoć odjevnih kombinacija transformiše se u razne uloge poput  kauboja, kraljevića, samuraja, sportiste, Batmena i mnoge druge uloge, kojima jednostavno ne možemo odoljeti i zbog toga na ovom profilu provodimo više vremena nego što želimo priznati.
Šaljivi i dosjetljivi opisi na fotografijama savršeno zaokružuju cijelu ovu priču.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija (odluka o odabiru fotki je zahtjevna kada su sve fotografije ovog mačka presimpatične), a možete proslijediti i prijateljima i uljepšati im dan.

* * *  

* * *  

* * *  

* * * 

* * *  

* * * 

* * * 

Naslovna fotografija: @a_street_cat_named_benson 

Tekst: Emina Smaka  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno