Evo kako je Lucija uz samo jednu malu promjenu transformisala svoju trpezariju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Evo kako je Lucija uz samo jednu malu promjenu transformisala svoju trpezariju

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
5.4.2024.

Lucija Vukojević je interijer insajderica koju godinama pratimo na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prije tačno 2 godine smo s njom i razgovarali o njenom useljenju u novi dom, a Lucija nas je uvela u cijeli proces korak po korak. 

 No, nismo propustili ni malu, ali važnu promjenu u Lucijinoj trpezariji pa smo željeli i vama prenijeti dozu inspiracije. Naime, nedugo nakon našeg razgovora, Lucija je trpezarijske stolice tapacirala u nježniju i svjetliju nijansu što je instant kreiralo harmoničniji prostor s kuhinjom.

Iz bordo/ljubičaste nijanse prešla je u koralnu narančastu boju što je čini idealnom za proljetna okupljanja. Iako zvuči kao mala promjena, razlika u atmosferi na ovim fotografijama pokazuje drugačije. Sada je prostor skladan, izgleda prostranije i svjetlije. 
 

 

prije

poslije

Fotografije: @lushumashi

 

 

Za samo uređenje kuhinje Lucija nam je prošli put objasnila:

,,Zapravo je osnovna boja od početka bila zelena, iako sam isto tako od početka planirala negdje ubaciti i bijelu pa smo kombinirali što će biti bijelo, a što zeleno. Dizajnerica nam je napravila nekoliko opcija pa smo kad smo to vidjeli na papiru puno lakše izabrali.
Što se tiče štukatura na ormarićima, meni su one odraz stila koji volim. Svi ormari, uključujući kuhinjske ormariće sa profilacijama su mi nekako posebniji.
''

 Bez obzira da li ste spremni napravi makeover svojih stolica, što uz tapaciranje istih predstavlja najpovoljniju opciju koja daje sjajne rezultate ili ćete prosto zbog Lucijinog prostora i u svoj dodati više cvjetnih aranžmana, sigurno smo da ćete kreirati proljetnu oazu kakvu zaslužujete

 

* * * 
Naslovna fotografija: @lushumashi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno