Ljetno vjenčanje Lejle i Habiba na Javorovom Dolu izgleda kao iz wedding magazina. Priča kroz objektiv Mune Nazak. - Bon...

Ljetno vjenčanje Lejle i Habiba na Javorovom Dolu izgleda kao iz wedding magazina. Priča kroz objektiv Mune Nazak.

Tekst:

Emina Smaka

VJENČANJA
29.6.2022.

Javorov Do je lokacija za još jedno u nizu prekrasnih vjenčanja u okolici Sarajeva, a priča koju donosimo u nastavku posebna je iz više razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjenčanje Lejle i Habiba, okupilo je goste iz različitih dijelova svijeta, što je značilo spoj čak 4 različite kulture: bh, austrijansku, njemačku i marokansku. Naime, Habib dolazi iz egzotičnog Maroka, a Lejla je izabrala Sarajevo koje kako kaže ima posebno mjesto u njenom srcu, te mu se uvijek iznova vraća.

Obzirom da Lejla uživa u planiranju, organizaciji i detaljima okušala se u organizaciji vlastitog vjenčanja, za koje moramo priznati izgleda da bajkovito. Tako je cijeli dizajn koncept bio njenih ruku djelo: od web stranice, kartica s imenima, pa i sam dizajn vjenčanice koju je nosila. Kako kaže Javorov Do je privukao zbog prekrasne lokacije, gostoprimstva ali i ukusne hrane. Željela je da gosti uživaju u tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj kuhinji sa spojem kuhinja drugih država. Servirao se kuskus uz sarajevski sahan, pita od zelja, a desert su bile knedle od marelice i carski drobljenac (Kaiserschmarrn) iz Austrije. 

 

Mladenci su za prvi susret birali terasu Hotela Europa, zbog očaravajućeg romantičnog pogleda na cijelo Sarajevo. Druženje se nastavilu u Javorovom Dolu, gdje je kameni amfiteatar, kao jedan od najljepših detalja ovog izletišta, poslužio kao idealno mjesto za samu ceremoniju vjenčanja, vanjski dio restorana bio savršen podij za proslavu i ples. Muna Nazak Mešić je fotografkinja koji stoji iza dirljivih fotografija vjenčanja koje izgledaju kao da smo ih pronašli u najboljem wedding magazinu.

 Lejla je birala profinjenu haljinu, jednostavnog kroja, od svilenog materijala koji se čarobno presijavao na ljetnom suncu. Gornji dio vjenčanice otkriva leđa, a prednji završava na preklop u elegantan čvor, odakle počinje duga bijela suknja. Drago nam je vidjeti da je mladoženja birao odijelo u kombinaciji crne i bijele, koje odaje šarm nekih prošlih vremena, a upario ga je sa baršunastim cipelama. 

 Pažnju su ukrale i djevojčice u roza haljinama sa cvjetnim vijencima u kosi, kao detalj koji se harmonično slaže s prirodnim okruženjem vjenčanja.
Fotografije rasplesanih gostiju nam vjerodostojno otkrivaju kakva je zapravo atmosfera vladala ovim posebnim danom. 

 

* * * 
Fotografije: @munanazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno