Jedno vjenčanje: Tri bh. fotografkinje, Kaftan Studio i dvije čarobne lokacije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jedno vjenčanje: Tri bh. fotografkinje, Kaftan Studio i dvije čarobne lokacije

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
20.10.2023.

Prvo što nas je privuklo ovom vjenčanju je odabir jedne od lokacija za fotografisanje, a kada smo započeli svoj razgovor s mladenkom priča se raspetljavala i otkrili smo da je shooting u Livnu zapravo "šlag na tortu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Berina i Dennis su se upoznali kada se on prije godinu dana vratio iz Njemačke da živi u svom rodnom gradu, Sarajevu. Odlučili su se za intimno vjenčanje s najbližim članovima porodice i prijateljima kako bi uspješno stvorili veselu atmosferu pogodnu za zabavu i proslavu njihove ljubavi na jedinstven način.


Foto: Enida Kajević


"S obzirom na to da se i sama bavim fotografisanjem vjenčanja, imala sam do svakog detalja jasnu viziju kako će to da izgleda. Jednostavno, baš kakvi smo i mi. Na moju sreću stresa tog dana nije bilo, samo neizmjeran osjećaj zahvalnosti što sam našla “svoju osobu”. Neiscrpan odnos dobrote, poštovanja i ljubavi. Na sam dan vjenčanja od jutra je sa mnom bila jedna od najboljih drugarica Irna, karakterno vrlo slična meni, tako da nam je poslije svih priprema, tik pred ceremoniju sasvim normalna ideja bila da odemo na pomfrit. Zamalo smo zakasnile na vjenčanje haha :)" - rekla nam je Berina Šuško.

Dodatni romantičan "dodir" u ovu priču unosi činjenica da su Berina i Dennis dobili vjenčane burme njegovih roditelja na dar. Cilj proslave vjenčanja je bio samo jedan - dobro se zabaviti. Lokacija? Džipsi.


Foto: Enida Kajević

Foto: Enida Kajević


"Nije bilo to baš tradicionalno vjenčanje, imali smo samo jedan cilj - zabavu! :) Zvjezdano nebo, suptilne dekoracije uz najljepše cvijeće u rozim i narančastim tonovima malog bh biznisa “Mala kuća cvijeća”, a sve praćeno svijećama uz zalazak sunca s pogledom na Sarajevo, bila su mala distrakcija od toga da nismo imali prvi ples, tortu, bacanje bidermajera, kitnju i sve ostale procedure. DJ Soul, nas dvoje i dobra raja, preukusna hrana i piće, provjerena formula za uspješan dernek." - dodala je Berina.


Foto: Enida Kajević

Foto: Enida Kajević

Foto: Enida Kajević


Dolazimo i do onog dijela koji jedva čekate! Vjenčanica je djelo bh. brenda Kaftan Studio. Berina je za svoje vjenčanje, fotografije i party htjela jednostavan, komforan i elegantan dizajn, a ova vjenčanica je ispunila sva njena očekivanja. Dennis je nosio odijelo brenda Cacharel, a modni dodaci kojim je Berina upotpunila svoj look su ručno rađeni i s potpisom brenda Biseri i to.


Foto: Enida Kajević

Foto: Enida Kajević

Foto: Enida Kajević

Foto: Muna Nazak


Detalje na sam dan vjenčanja je zabilježila je fotografkinja Enida Kajević, a za shooting koji je bio nekoliko dana poslije venčanja s fotografkinjom Munom Nazak su se uputili u Livno. 


Foto: Muna Nazak

Foto: Muna Nazak


"Već nekoliko puta sam bila na Kruzima, gdje sam vidjela divlje konje i uvijek sam imala želju vraćati se tu opet. Takav osjećaj divljine, slobode i ljepote teško je prenijeti na papir, pa čini mi se nekada i na fotografiju, ali Muna je u tome uspjela. Naše vjenčanje mi se učinio odličan povod da s Dennisom dođem na baš tu lokaciju i zabilježimo početak našeg zajedničkog života. Moja je sreća bila što je Dennis odmah pristao, ne viđate baš često muškarce koji će na prvu pristati da odu na kraj države zbog fotografisanja. Ali imamo taj odnos, ako jedno ili drugo nešto usrećuje, nema dodatnih pitanja, pristajemo haha. Muna je bila pravi izbor, kao što vidite na fotografijama." - podijelila je Berina s Bonjour.ba timom za kraj.


Foto: Muna Nazak

Foto: Enida Kajević

* * *
Foto: Muna Nazak i Enida Kajević
Naslovna fotografija: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno