TEKST: Adelisa Mašić

DATUM OBJAVE: 21.9.2025.

Svaka kuhinja krije male tajne uspješnog kuhanja, a među njima su dobro naoštreni noževi i stabilne daske za rezanje.

Oni ne samo da olakšavaju, već prave razliku između napornog posla i pravog uživanja u pripremi jela, pretvarajući rezanje i sjeckanje u gotovo meditativan ritual.

 



Drvene daske unose posebnu toplinu u prostor i jednako dobro izgledaju dok sjeckaš povrće ili kada ih pretvoriš u podlogu za serviranje sira i peciva.


bonjour_ba02nozevi_daske

Foto: @justines.table


Osim njih, moderne varijante od različitih materijala donose praktičnost, dugotrajnost i lako održavanje, pa su odličan izbor za svakodnevnu pripremu obroka.

 



Kada uz sve to dodaš kvalitetan nož koji reže bez otpora, svaka večera: od brzih zalogaja nakon posla do pažljivo pripremljenih vikend menija, postaje lakša i zabavnija za pripremu.

 

 bonjour_ba03nozevi_daske

Foto: @justines.table


Rezultat su lijepo servirana jela i dojam da si posao obavila s lakoćom jer su alati radili za tebe.

 



U nastavku izdvajamo daske i noževe koji će ti pomoći da uživaš u svakom koraku kuhanja i serviranja:


bonjour_ba07nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba08nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba06nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba03nozevi_daske-1
 

Kupi ovdje



bonjour_ba01nozevi_daske-1
 

Kupi ovdje



bonjour_ba02nozevi_daske-1
 

Kupi ovdje



bonjour_ba10nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba09nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba05nozevi_daske
 

Kupi ovdje



bonjour_ba04nozevi_daske
 

Kupi ovdje

 

Foto: @eleonoretoulin


Bonjour

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

TEKST: Adelisa Mašić

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće? Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

Kako dani postaju hladniji, sve češće biramo ostati kod kuće, okupiti prijatelje i uživati u toplini razgovora, mirisu vina i nečemu finom za pojesti.

Umjesto klasičnog postavljanja stola, ove jeseni sve češće biramo servirati hranu na drvenoj dasci, jer unosi toplinu, jednostavnost i onaj domaći osjećaj.

 



1. Počni s bazom  

Odaberi dasku od maslinovog drveta, hrasta ili tamnijeg drveta s izraženom teksturom. Ako pripremaš više zalogaja, koristi nekoliko manjih daski: jednu za sireve, drugu za voće, treću za slatke dodatke.

 



2. Pronađi ravnotežu  

Savršena ravnoteža nastaje kad spojiš suhomesnato i meke sireve sa svježim voćem, poput grožđa ili smokvi. Dodaj nekoliko listova rukole, malo meda i par kapi maslinovog ulja za onaj chef’s touch efekat.

 



3. Igraj se slojevima i detaljima  

Zamotaj prosciutto oko grissina, napravi male redove sira ili složi smokve i orahe u male sekcije. Za dodatni efekat, koristi zdjelice od keramike ili stakla, a sve začini ruzmarinom ili timijanom.

 



4. Dodaj jesenski pečat  

Topli tonovi i sezonski detalji čine razliku: mini bundeve, grančice suhog lišća, svijeće u staklenim posudama. Cijeli sto dobija onaj 'autumn dinner vibe', čak i ako servirate samo vino i zalogaje.

 



U konačnici, nije poenta u savršenstvu već u atmosferi, a ako planiraš vikend bijeg u prirodu, još je ljepše servirati vani na terasi, vikendici ili pikniku u šumi. Par dobrih sireva, svježe voće i drvena daska dovoljni su da običan trenutak postane savršen mali ritual.

Foto: @the_loverosie_


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!