Lejla i Emir: Fotografije s ovog vjenčanja na otvorenom izmamit će osmijeh na vaše lice - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Lejla i Emir: Fotografije s ovog vjenčanja na otvorenom izmamit će osmijeh na vaše lice

Tekst:

Ana Rotim

VJENČANJA
23.10.2022.

Uvijek rado volimo podijeliti posebne priče naših čitatelja, a u skladu s tim ovog puta smo poželjeli otkriti detalje čarobnog vjenčanja naše čitateljice Lejle i njenog supruga Emira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, Lejla nam je ukrala pažnju prekrasnim fotografijama ljetnog vjenčanja na otvorenom na lokaciji Javorov Do. Njihova priča započela je još prije šest godina kada su se upoznali na Sarajevskom aerodromu, no romantičnu vezu započeli su prošle godine kada su, kako nam Lejla otkriva, dali šansu za bolje upoznavanje. Gledajući fotografije, u nama se probudila želja da otkrijemo riječ više o romantičnoj ceremoniji, kao i brojnim detaljima koji su učinili ovaj dan posebnim. 

Kako su tekle pripreme za vjenčanje?

Naše vjenčanje smo počeli planirati nekoliko mjeseci unaprijed. Prvo smo odredili lokaciju, prelijepi Javorov Do a potom smo izabrali savršeni Ćao bend i fotografkinju Ninu Somun i tu smo stali sa planiranjem jer smo znali da dalje sami ne možemo, odnosno ne želimo da se sami borimo sa ‘’to do listom’’ kojoj nema kraja. Htjeli smo izbjeći bilo kakvu vrstu stresa i zaista uživati tokom planiranja našeg vjenčanja.

Stoga smo proces priprema i planiranja našeg vjenčanja povjerili organizatorici Zuzu (Azra) koja nas je zapravo vodila kroz tu avanturu na način da nam bude jako zabavno i bez stresa, a da istovremeno sve obaveze budu završene na vrijeme. Iz ove perspektive angažovanje organizatorice vjenčanja je bila naša najbolja odluka jer smo tako uštedjeli vrijeme, novac i poštedjeli se nerviranja oko sitnica.

Kako je izgledao odabir vjenčanice? Jeste li već imali inspiraciju ili se dogodila ljubav na prvi pogled?

Simple is beautiful. Kao i svaka djevojka, htjela sam posebnu vjenčanicu i da se osjećam kao princeza, a zahvaljujući dizajnerici Dragani Jarmaković Kobiljak koju nam je preporučila organizatorica našeg vjenčanja sam dobila vjenčanicu baš kakvu sam zamišljala.

U vjenčanici sam se osjećala zaista posebno, a inspiraciju sam pronašla kod jedne poznate dizajnerice, a Dragana je sve to savršeno odradila.
Budući da sam željela da nosim nešto drugo osim bijele vjenčanice, odlučila sam se za narandžasti jumpsuit u kojem sam provela ostatak večeri.

Gdje je bila lokacija romantičnog događaja?

Lokacija u koju smo se zaljubili na prvi pogled bio je Javorov do. U prekrasnom amfiteatru smo obavili čin vjenčanja a u restoranu nastavili slavlje. Veliki smo ljubitelji naše olimpijske ljepotice i čast nam je što je upravo tu ozvaničena naša veza. 
Našu pažnju su ukrali šarmantni cvjetni aranžmani i dekorativni detalji. Možete li nam otkriti što je bila inspiracija za uređenje ambijenta?

Htjeli smo da naše vjenčanje ima jednu posebnu notu i trudili smo se da napravimo dan koji će svim gostima ostati u sjećanju. Kada je došlo vrijeme da sa našom organizatoricom Zuzu pričamo o dekoraciji, moja jedina želja je bila da cvjetne dekoracije sadrže cvijeće - lijepe Kate koje je nekad uzgajala moja nana.

Cvjećara Džan je uspjela napraviti moj buket od lijepih Kata, baš kao što je moja nana nekada pravila. I to je ujedno ostavilo najveći dojam na mene jer sam na taj način osjećala prisutnost osobe koju jako volim, a koja nije među nama.
Što se boja tiče baš sam bila izričita da ne želim rozu boju u dekoraciji, a sam oblik aranžmana kao i centralnog stola smo izabrali po preporuci naše Zuzu. Složili smo se s njom da nam trebaju nestašni aranžmani koji se ne viđaju na svakoj svadbi i ista cvijeta dekoracija ambijenta je bila i na torti.

Pažljivo smo birali i poklone za goste, pored čaja smo našim gostima kao zahvalu poklonili i prirodni balzam “CREAMABLE” kozmetike koji prave sjajne i upečatljive a ujedno i korisne poklončiće za zvanice. Veliku pažnju poklanjamo malim biznisima i htjeli smo sve to upakovati u jednu cjelinu i ispalo je onako kako smo željeli.

Možete li nam izdvojiti neki poseban trenutak koji ćete pamtiti?

Nezahvalno je odrediti jedan trenutak koji ću pamtiti, živimo u Dubai-u i svoju porodicu i prijatelje nisam vidjela mjesecima prije dolaska kada je vjenčanje bilo dogovoreno. Da nije bilo Zuzu i njene brige oko detalja sigurno da bi puno dragocjenog vremena izgubila a porodici se ne bi mogla posvetiti koliko sam željela. 

Na dan našeg vjenčanja meteorolozi i prognoza je predviđala velike padavine i brigu koja sam osjećala da će kiša upropastiti sve zamišljeno je neopisiva. Trenutak kada sam vidjela da kiša pada u Sarajevu i na Bjelašnici a jedino u Javorovom ne je osjećaj olakšanja i zahvalnosti koji nikad neću zaboraviti. 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno