Zanat lampa je favorit mjeseca u svijetu interijera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Favorit mjeseca u interijerima: Drvena lampa iz radionice brenda Zanat

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
25.12.2023.

S vremena na vrijeme, u moru trendova i novih komada koji iz ateljea kreativaca izranjaju preko noći, pojavi se onaj jedan u kojeg se posebno zaljubimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovog mjeseca, ne radi se o odjevnom komadu, već o onom koji će u vaš interijer unijet dašak karaktera. Znate one komade koji su pronašli način da spoje tradiciju i modernizam u jedno, baš kao i funkcionalnost i estetiku?

 Upravo to je suština bh. brenda Zanat, koji se bavi tradicionalnim načinima obrade drva, pretvarajući ideje svjetski poznatih dizajnera u stvarnost. Zanat nas je već i prije fascinirao svojim konceptom koji na interijer scenu u BiH donosi zaista posebnu priču o obiteljskom biznisu koji se prenosi s generacije na generaciju.

 Imali smo priliku posjetiti i njihov Gift Shop i zaviriti kakva se sve remek djela od drva tamo kriju. Naravno, u mislima smo mnoštvo komada iz njihovog shopa prenijeli u naš dom i već vidjeli kako ga ove kreacije s lakoćom transformiraju. Ako ste jednako neodlučni kada vidite ljepotu koju stvaraju u svojim radionicama, predlažemo lampu koja je naš favorit za interijere ovog mjeseca.

To je lampa koja će svojim neutralnim, ali unikatnim dizajnom dati na karakteru svakoj prostoriji. Lampa je dio kolekcije Touch čiji dizajn potpisuje Studioilse. Minimalistički abažur od lana, u nježnoj nijansi bjelokosti postavlja se u dinamičan kontrast s postoljem koje je ručno izrezbareno.

 Fluidna igra nepravilnih i asimetričnih izreza na postolju lampe, predstava je organskog dizajna koji je usklađen s elementima iz prirode. Njegove savršeno nesavršene „nepravilnosti“ daju ovoj lampi poseban šarm. Sam naziv kolekcije - Touch (dodir), govori o prirodnom ljudskom instinktu da nas okružuju taktilniji predmeti raznih tekstura, posebno u ovom digitalnom dobu.

Želite li u svom interijeru ovaj neodoljivi primjerak izvrsnosti domaće proizvodnje, potražite ga na linku ispod fotografije ili posjetite neodoljivi prostor Zanat Gift Shopa.


Zanat lampa naš je favorit mjeseca


* * *
Naslovna fotografija: @zanatcraft

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno