TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 13.6.2018.
Naše kozmetičke torbice ne bi bile potpuno bez kutijice s rumenilom u našoj omiljenoj nijansi. Ono daje potrebnu dozu svježine licu, osunčan izgled te ženstven prizvuk svakom beauty izdanju. Sve popularnija su i kremasta rumenila koja sjajno pristaju svakom tipu kože. Idealna su i za dame koje imaju zrelu kožu ili suhu kožu, budući da kremasta rumenila daju dodatnu vlagu i mladenački izg
Izgledaju jako prirodno, lako se nanose i brzo upijaju, a možete ih nanijeti uz pomoć kista, spužvice ili prstima, laganim sitnim kružnim pokretima. Njihova nježna i svilenkasta tekstura dat će blistav i svjež izgled lica, a vođeni listom koju je kreirala Rank&Style stranica, izdvojili smo neke od trenutno najpopularnijih kremastih rumenila.
Charlotte Tilbury Beach Stick
E.L.F. Beautifully Bare Blush
Tarte Cheek Stain
Tom Ford Cream Cheek Color
Smashbox L.A. Lights Blendable Lip & Cheek Color
Bobbi Brown Pot Rouge
Revlon Cream Blush
MAC Casual Colour
Glossier Cloud Paint
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!