Nedaleko od BiH nalazi se mjesto koje podsjeća na najljepše prizore švicarskih gradića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Nedaleko od BiH nalazi se mjesto koje podsjeća na najljepše prizore švicarskih gradića

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
6.10.2023.

Na nekoliko sati vožnje od Bosne i Hercegovine, u Crnoj Gori, pronašli smo mjesto za pravi jesenji restart koji tražite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Planinski masiv Komovi nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Crne Gore i čini dio Dinarida, blizu granice s Albanijom. Poznat je po svojoj divljoj i netaknutoj prirodi, livadama, šumama i planinskim potocima. Ovo je popularno odredište za planinare i ljude koji vole napuniti svoje baterije u prirodi. Postoji mnogo planinarskih staza koje vode do različitih dijelova masiva, uključujući Veliki Kom.

 Ovaj dio Crne Gore bogat je različitim biljnim i životinjskim vrstama. Za vrijeme svoje posjete imate mogućnost vidjeti različite vrste ptica, divljači i biljaka, uključujući i rijetke endemične vrste. Zimi ćete pronaći odlične uslove za skijanje i druge zimske aktivnosti.

 Komovi su pravi dragulj crnogorskog prirodnog bogatstva i privlače zaljubljenike u planine i netaknutu prirodu iz cijelog svijeta. Već nas odmara i sama pomisao na buđenje s pogledom na nestvarne filmske prizore i uz čist zrak.

 Ako se odlučite provesti više od nekoliko sati na ovom području i zaista se želite probuditi u ovom okruženju, lako ćete pronaći privremeni dom za sebe u nekom od etno sela u blizini

 

* * * 
Naslovna fotografija: @ksubumblebee

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno