Kolekcija torbica Marijete Ferri je kao stvorena za sve koji žele luksuzan modni dodatak

MODNE VIJESTI
27.5.2015.
Marijeta Ferri je nakon završenog školovanja i započete karijere u modnim kućama iz susjedne Hrvatske, vremenom odlučila da se ipak posveti razvijanju vlastitog modnog identiteta, što je i rezultiralo kolekcijom unikatnih torbica izrađenih od luksuznih materijala poput prirodne kože i krzna.

„Pristupila sam cijelom projektu sa mišlju da se žena treba osjećati posebnom. Svaka žena je jedinstvena i stoga svaka drugačije izražava sebe kroz nošenje određenog odjevnog predmeta ili modnog dodatka. Upravo zbog toga, namjera ove kolekcije je ekskluzivnost. Htjela sam ponuditi jedan poseban mali komad luksuza u kojem će žena uživati, a naročito nositi s ponosom jer je u pitanju kvalitetan, potpuno ručno rađen domaći proizvod.“, rekla nam je dizajnerica o ideji vodilji kolekcije.

„U posljednjih nekoliko mjeseci radila sam istodobno na tri kolekcije. Prva, nedavno objavljena, kolekcija je ljetna kolekcija torbi. Riječ je o kožnim torbicama bucket oblika, sa resama. Tu kolekciju slijedi jedna posebna torba. Ova, multifunkcionalna torba, također urađena u samo jednom primjerku, mada oblikom i vremenom nastanka vezana za spomenutu kolekciju, priča je za sebe. Nastala inspirirana svakodnevnim potrebama urbane djevojke, osmišljena je da se nosi na više načina i u više prilika. Ova ručno izrađena torba od prirodne kože je zapravo dvije torbe u jednoj. Odvajanjem dna bucket torbe dobiva se još jedna manja koja se može nositi kao clutch torbica ili sa remenom, dok velika torba ima mogućnost nošenja kao ruksak.“

marijeta ferri 06

„Pristup svakoj torbi je bio zaseban, od dizajna do same izrade, a posebno se vodilo računa o materijalima. Riječ je o vrlo kvalitetnoj koži i pravom krznu. Svaka torba je urađena u samo jednom primjerku i neće se više ponavljati. Sa ovom mišlju krenula sam dalje na iduću kolekciju. U njoj sam htjela sve skupa podići za jednu ljestvicu. Tako iduća kolekcija, ne samo da je unikatna, već je rađena od još kvalitetnijih materijala i s namjerom da je nosiva uvijek, bez obzira na sezonu.“, otkrila nam je Marijeta o svojim budućim planovima.

Oni koji žele da baš oni svoj ormar obogate unikatnim modnim dodatkom, to mogu napraviti tako što će kontaktirati direktno dizajnericu na email adresu na [email protected], a svakako da je možete pratiti i preko njezine službeneFacebook stranice.

Drago nam je da iza snimanja kolekcije koju je dizajnerica jednostavno nazvala 'Limited edition', stoji mlada, kreativna domaća ekipa. Tako su se na setu našli vizažistica i blogerica Taida Nazarić, Ante Vukojević koji je osmislio frizuru, model je Dajana Vrećo, a za fotografije je zaslužan Edvin Kalić koji je ujedno i organizator snimanja.

„'U dogovoru s Marijetom Ferri, dizajnerke ove posebne kolekcije torbi, odlučili smo u mom studiju, uz poseban styling, makeup i frizuru napraviti i posebne fotografije koje će prikazati unikatnost i ekskluzivnost ove kolekcije. Ponosan sam na cijeli tim i bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi na ovoj seriji.“, prokomentirao je Edvin o timu koji stoji iza vizuala kolekcije.

Naravno, nismo mogli odoljeti, a da Marijetu ne upitamo zašto je odlučila prekinuti karijeru u susjednoj Hrvatskoj i nastaviti djelovati u BiH, na što nam je ponosno odgovorila: „Prilika da radite na domaćem terenu sa domaćim snagama i uspijete stvoriti nešto kvalitetno pruža neopisiv osjećaj zadovoljstva. Čini me veoma sretnom kad vidim pozitivne pomake na modnoj sceni u BiH. U posljednje vrijeme, primjetan je broj novih showroom i concept trgovina sa raznolikom ponudom domaćih dizajnera i umjetnika. Uvijek sam smatrala da BiH ima veliki potencijal za razvoj modne scene i drago mi je da sam dio nje.“

Kako izgleda njena kolekcija unikatnih torbi s kojom se vratila na domaću modnu scenu, pogledajte na vizualima koje donosimo.

marijeta ferri 01

marijeta ferri 02

marijeta ferri 03

marijeta ferri 04

marijeta ferri 05

 

Dizajn: Marijeta Ferri

Model: Dajana Vrećo

Fotografija:Edvin Kalić

Make-up: Taida Nazarić

Frizura: Ante Vukojević

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: