Nova kolekcija bh. brenda stvorena je za toplo ljeto. Otkrivamo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nova kolekcija bh. brenda stvorena je za toplo ljeto. Otkrivamo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
28.5.2024.

Svi smo se bezbroj puta našli u situacijama u životu kada nam je nešto toliko lijepo, nešto toliko čisto u svom postojanju, jednostavno na momenat oduzelo dah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prizori koji nam ostaju duboko urezani u sjećanje i kojih se rado prisjećamo. Tako djeluje priroda. Čarobni zalasci sunca, beskrajna prostranstva okeana, ali i nečija ljepota koja sija iznutra. U tim momentima kao da vrijeme stane i imamo osjećaj prisustva tog nečeg iskonski lijepog te doživimo trenutak beskonačnosti.
Naziv nove kolekcije brenda KAUR je posveta upravo toj ljepoti u svima nama, u onoj njenoj najčišćoj formi. „Your beauty is your purity“ je poruka svima nama da postoji nešto duboko i sjajno, što sija iz nas i daje nam posebnu ljepotu. To je ljepota naše duše.

Naša suština je iskonska. Taj dio nas je slobodan i divlji. Divlji, ne u pogrdnom smislu današnjeg modernog svijeta, bez kontrole, već u onom izvornom smislu. To je onaj dio nas koji živi u skladu sa sobom i u skladu sa prirodom. To je ona divlja žena u nama koja nas podsjeća na to ko smo zaista.
To je ona vizionarka, čarobnica, mudrost, intuicija, kreatorka, divlja učiteljica, majka u svima nama. Brend KAUR želi da se nje prisjetite sa "Your beauty is your purity" kolekcijom.

Za ovu kolekciju su pomno birani najmekši i najljepši prirodni materijali, u kojima će vaša koža da prodiše na ljetnom suncu. Kolekcija se sastoji od kompleta napravljenih od famozne kombinacije lana i viskoze. To je materijal koji jednostavno leprša, a u isto vrijeme hladi i vrlo je elegantan i udoban.
Gornji dio ima formu kratkog kimona, a donji dio su široke hlače dubokog struka sa ugodnim pojasom. Mogu se uzeti u kompletu ili zasebno, a oboje čine jedan statement piece za ovo ljeto. Kompleti su dostupni u četiri prirodom inspirisane boje, a to su Cherry Blossom, kao najljepši proljetni bijeli behar, Summer Sunset, jarka narandžasta koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Cosmos, koja je mistična i moćna kao i sam svemir, kao i limited linija Sahara Sand, koja je neizmjerno topla i nježna.
Hlače se savršeno uklapaju sa 2 u 1 topom koji je napravljen na taj način da ga možete nositi sa obje strane. Dakle, dvije majice u jednoj! Top je napravljen od nježne prirodne viskoze i jednostavno kada ga obučete kao da nemate ništa na sebi. Top možete uzeti u četiri inspirativne boje i to u Sky Blue, Green Oasis, crnoj i bijeloj.
Posebno su ženstvene njihove kimono haljine u dvije prelijepe i nježne boje - Lavander Haze i Sahara Sand. Haljine su napravljene od najlepršavije i najudobnije viskoze. Možete je nositi sa ili bez pojasa, ovisno od prilike i osjećaja. Jednostavna, ali vrlo moćna.
Ove godine ponovo vraćaju i njihov statement piece i najprodavaniji proizvod u prošloj godini, a to je košulja u bijeloj boji napravljena od prirodnog materijala najnovije generacije Tencele Lyocella.
Za snimanje ove kolekcije kulisa su bili netaknuta priroda i prostranstva naše lijepe zemlje - ovog puta je to bilo Livno i visoravni gdje se nalaze divlji konji. Snimanje je bilo čarobno. Konji su tu bili tokom cijelog snimanja. Divlji konji su odraz te suštinske ljepote, snažni i nježni u isto vrijeme.

Njihova sloboda vas jednostavno opčini. Kao poziv da sagledamo slobodu u sebi. Snimanje nikada ne bih bilo isto da nema čarobne Mune Nazak. Modeli su bile velike prijateljice brenda i podrška od samog osnivanja KAUR brenda - Jovana Sladoje te Martina Raguž i Marija Katarina Raguž.
Cijela ova kolekcija je njihov veliki iskorak u nešto veće i čarobno te jedva čekaju da i vi osjetite magiju "Your beauty is your purity" kolekcije u sebi i na sebi. Za svoj brend kažu da je KAUR ljubav na prvi dodir te vjeruju da ova kolekcija daje osjećaj prelijepog trenutka vječnosti.

Because true beauty starts with purity, both inside and out.

* * *
Foto: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno