KAUR nova kolekcija je Gracious but Fierce! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

KAUR nova kolekcija je Gracious but Fierce!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
6.11.2023.

Kolekcija "Gracious but Fierce" je posebna po mnogo čemu, a prvenstveno po tome što je upravo to slogan brenda KAUR i snažna poruka koju od prvog dana želi da podijeli sa svim ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Žena je njihova najveća inspiracija i vjeruju da su žene te koje će zaista donijeti promjene, ali onda kada spoznaju istinski kakva snaga i moć leži u njima samima. 
"Gracious but Fierce
 je priča o dualnoj prirodi svake žene. Priča o kvalitetama koje posjeduje svaka od nas i koje su međusobno isprepletene i ne postoje jedne bez drugih. Naša moć leži u tome da spoznamo obje strane sebe. Jedna naša strana je GRACIOUS. To je dio nas koji je nježan, suptilan, mekan, lagan, njegujući i kao što sama riječ kaže, to je ta naša gracioznost. Drugi dio nas je FIERCE. Mi smo isto toliko i snažne, hrabre i moćne. To je ona snaga koju kada spoznamo, može da učini čuda." - rekle su dizajnerice brenda KAUR.
Potpune smo kada sebi dozvolimo i jedno i drugo. Mi smo potpune kada prigrlimo ovu dualnost i učinimo je našim najvećim resursom. Cilj kolekcije je stvoriti basic, udobne i lijepe komade odjeće koje možemo nositi u gradu ili na svoj omiljeni yoga čas ili trening.

"Ono što je bitno naglasiti i što smo željele predstaviti sa novom kolekcijom jeste jedan loungewear, odnosno yogawear koji smo željele dugo da dizajniramo i donesemo na tržište. Ovaj yogawear je nosiv jer su krojevi prilagođeni praksi i ono što je najbitnije, za razliku od odjeće koja već postoji na tržištu, KAUR yogawear je izrađen od najfinijeg, najmekanijeg prirodnog materijala." - dodaje KAUR tim.
U novoj kolekciji, odabrani su prirodni materijali, da bismo u njima bile spremne za pokret!

"Brinemo o tome šta ti dodiruje kožu. Brinemo o tome šta vraćamo Majci Zemlji. Zato koristimo isključivo prirodne tkanine od pamuka, viskoze i Lyocell-a. Potekle od biljki, nježne i koje dozvoljavaju koži da diše i koje su svilenkaste na dodir. Ovu kolekciju čini kvalitetni pamuk i viskoza sa daškom elastina kako bi pokret bio lagodniji i slobodniji." - objasnile su dizajnerice kolekcije za Bonjour.ba.
Odabrane boje za kolekciju su basic, ali su isto tako nježne i smjele. Sve zavisi da li želiš da istakneš svoju ‘gracious’ ili ‘fierce’ stranu ili pak obje. "Volimo da kažemo za našu odjeću da je to ljubav na prvi dodir." - kažu dizajnerice.

Novu kolekciju čini set donjeg i gornjeg dijela trenerke koji se mogu nositi zajedno kao komplet ili u kombinaciji boja po svojoj želji. Kroj koji KAUR brend bira je uvijek takav da odgovara većini žena, bilo da nosimo XS ili XL veličinu jer svojim dizajnom i krojevima ne vole ograničavati kupce.

"Najbitnije nam je da se žena lijepo osjeća sa sobom kada nosi KAUR. U kolekciji se još mogu naći preudobne viskozne majice dugih rukava sa suptilnim, ali atraktivnim izrezom na leđima, također su tu majice kratkih rukava od nježnog pamuka koja se mora naći u svakom ormaru. Ove godine smo ponovile naše duge haljine sa pojasom i prorezima jer su zaista pokazale kao jedan vječni komad u ormaru svake žene."  - rekle su nam dizajnerice.
Ono na šta je tim posebno ponosan i što ih čini jedinstvenim je KAUR Yoga bag. Statment piece koji je jedinstven u svijetu yogawear-a. Dizajniran je tako da će stići od yoga prakse do poslovnog sastanka. Konstanto rade na unapređivanju modela. Tako, yoga bag ima odjeljak za laptop, neseser kao i džep za ključeve, mobitele i svu onu siću koju svaka žena nosi u svojoj torbi.

Zaista je torba za svakodnevne potrebe i specifična jer sa vanjske strane ima gurtne kroz koje možete provući svoju yoga prostirku ili pak jaknu tako da su vam ruke slobodne. Torbe su dostupne u četiri karakteristične boje i napravljene su od izuzetno robusnog i izdržljivog materijala.
"Kroz yogu se stvorila jedna snažna zajednica kod nas i zbog toga smo sa ovim slikanjem pozvale da nam budu modeli žene sa kojima njegujemo tu našu zajednicu već godinama. Sa ovim ženama planiramo i još puno toga da učinimo za našu zajednicu i svaka od njih je zaista ‘Gracious but Fierce’. Hvala Inesi, Dunji i Amini koje su dio naše priče od samog početka.

Zahvalne smo da imamo podršku od nevjerovatnih žena. Ništa ne bi bilo isto da nema naše čarobnice, fotografkinje i prvenstveno umjetnice Mune Nazak iza objektiva, i ona je tu iza svake naše kolekcije, pa tako i ove. Žena je koja je dala svoj osobni i prepoznatljiv pečat ovom brendu i mi smo joj neizmjerno zahvalne." - otkriva KAUR tim za Bonjour.
"Sa ovom kolekcijom te pozivamo da ti vidiš u sebi da si ‘Gracious but Fierce’, da to osjetiš u sebi i da izgovoriš tu afirmaciju kada god posumnjaš u sebe." - rekle su dizajnerice svim budućim vlasnicama KAUR odjevnih komada.
Nemojte se bojati biti ‘Gracious but Fierce’. To si ti. To smo sve mi. 


* * *
Foto: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno