Udobna i nosiva, nova KAUR kolekcija, spaja najbolje od mode i yoge - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Udobna i nosiva, nova KAUR kolekcija, spaja najbolje od mode i yoge

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
20.12.2021.

U nedjelju 19.12. je održana KAUR Sunday Swag Party povodom prezentovanja nove, treće po redu, kolekcije brenda Kaur, koji u svom dizajnu uspješno spaja modu i yogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Party je održan u ugodnom interijeru kafića Kawa, a dan je počeo sa prakticiranjem yoge, nakon čega je slijedilo prezentovanje kolekcije uz ugodno druženje, kafu i muziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezentovana je zimska kolekcija odjeće za vježbanje, u kojoj ćete se osjećati udobno, te koja će vas uspješno čuvati toplom i ušuškanom, ali i koja će biti idealna za prakticiranje yoge.

Iz KAURA su nam prenijeli svoje dojmove, te govorili više kako o partyju, tako i o novoj kolekciji.

,,Polako se približava kraj godine. Uveliko se osjeti praznična atmosfera i mi iza brenda KAUR imamo itekakav razlog da ovu godinu i proslavimo. Za nas će ova godina ostati u posebnom sjećanju. Godina kada jedna zajednička ideja i želja dvije prijateljice postala stvarna. Ovu godinu je obilježio projekat KAUR - jedinstveni brend odjeće namijenjen ženama. Brend koji je inspirisan ženom, njenim kvalitetima, a koji je također i projekat kojim želimo doprinijeti društvu i to upravo kroz segment yoge koja jeste način našeg življenja. Kako smo započeli godinu sa jednom idejom završavamo je sa slavljem - proslavljamo izlazak naše treće kolekcije po redu. Za jedan mladi i novi brend ovo je itekakav uspjeh s obzirom da smo sa radom tek krenule u maju ove godine. Kao relativno mladi brend, KAUR je uspio do sada da uspješno izbaci dvije kolekcije. Vođene tagline-om brenda „Gracious but Fierce“, sa prethodnim kolekcijama željele samo najprije istaći tu nježnu i mekanu stranu ženske prirode. S obzirom da su kolekcije izašle tokom proljeća i ljeta bile su izrađene od svjetlijih i laganijih materijala, a krojevi su isticiali žensku formu i eleganciju.

Sa izlaskom nove kolekcije imamo i novo godišnje doba i to je zima, koju karakteriše i duža noć, više utišavanja, utopljavanja i ušuškavanja. To je jedan od razloga zašto odjevni predmeti iz nove kolekcije su sa razlogom dizajnirani da budu što udobniji za nositi, da se vi u njima osjećate sigurno, toplo i ugodno. Prepoznatljivo je kao i uvijek naši natpisi na odjeći i ovaj put imamo dva tagline-a i to je „Vibrate the Cosmos“ kojeg karakteriše jedinstven dizajn komplet trenerke koju smo uradili u saradnji sa talentovanim curama iz MXN i nešto novo za nas jeste uvođenje crne boje u kolekciju. Drugi tagline je „Be Fierce in Being You“ i ovom porukom željele smo nagalsiti ovaj put tu „Fierce“ - stranu ženske prirode. Željele smo iskazati koliko je snaga žene moćna. Snaga žene nije samo u njenoj izdržljivosti i hrabrosti, snaga žene je i u njenoj ranjivosti, u njenoj ljubavi, u njenoj pažnji, u njenoj saosjećanju, u njenoj beskrajnoj podršci. Žene je najsnažnija kada je autentična - kada je SVOJA. Zato želimo ohrabriti svaku ženu da bude hrabro svoja. Osnovna ideja KAUR brenda jeste yogawear odnosno sportswear, pa u sklopu nove kolekcije se nalaze dva modela dukserica, unikatne pamučne majice kratkih rukava i udobni donji dio. Sve prožeto porukama i detaljima na svakom modelu.

Ono što čini KAUR jedinstven jeste spoj brenda sa tehnikom yoge. Mi obje prakticiramo i podučavamo yogu i kroz KAUR smo željele to da podijelimo i sa drugima.

Ponosne smo da možemo da kažemo da sa novom kolekcijom predstavljamo „KAUR Yoga Bag“, prvu tašnu namijenjenoj za nošenje yoga podloge na našem tržištu. Ova muitfunkcionalna torba je idealna za odlazak na tvoj omiljeni trening, čas yoge ili kao dodatak tvom outfit-u pri ugodnoj subotnjoj šetnji gradom. Yoga bag je dostupna u dvije boje - svijetlo bež i crnoj. Znamo da svim ženama trebaju velike torbe, ali je bino da je ta velika torba praktična, što je definitivno naša KAUR Yoga Bag.

Sa novom kolekcijom, kao što smo spomenuli, uveli smo klasičnu, ali vječnu crnu boju i isto tako zadržale naše karakteristične pastelne boje. Tako ćete naći i pastelno rozu, zelenu, camel boju i dominantnu bordo boju.“

* * * 
Fotografije: Muna Nazak 
Modeli: Jovana Sladoje i Lila Kapo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno