3 sitna rituala uz koja će vikend trajati još duže - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 sitna rituala uz koja će vikend trajati još duže

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
13.7.2019.

Jeste li se ikada probudili u ponedjeljak ujutro i pitali kako je tako brzo prošao vikend?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza tog osjećaja često se krije neplaniranje rasporeda za subotu i nedjelju, zbog čega, umjesto da je vaš dan bio ispunjen aktivnostima koje ste željeli, nekako je vrijeme samo proletjelo. Iako su vikendi rezervirani za bezbrižnost, odmor, punjenje baterija i druženje s dragim ljudima, kako i gotovo svaki drugi segment naše svakodnevice, zahtjeva organizaciju. I iako to se to na prvu ne čini nimalo zabavno, upravo će vam ovaj korak pomoći da vaš vikend bude ispunjen, a vi nasmijani na kraju tjedna. 

ISPLANIRAJTE AKTIVNOSTI KOJE ĆETE RADITI KROZ VIKEND

Kako biste izbjegli stres i u potpunosti uživali u slobodnom danu, isplanirajte okvirno kako ćete ga provesti. Ako želite organizirati druženje s prijateljima, puno bolje ćete se osjećati ako umjesto u subotu, već u četvrtak pozovete drago društvo, dogovorite satnicu i obavite shopping, a subotom uživate u pripremi ukusnih grickalica i osvježavajućih pića. Izbjeći ćete scenarij kupovine u zadnji čas te ćete jutro, umjesto u ubrzanim pripremama, moći iskoristiti za hobi, šetnju gradom i sl. S druge strane, neimanje plana može vas dovesti do dana provedenog ne radeći apsolutno ništa, što ponovno može dati kontraefekt i probuditi grižnju savjesti jer dan niste posvetili aktivnostima koje bi vas obogatile novim iskustvima. Zaključak – planiranje je uvijek dobra ideja. 

BIRAJTE JEDNU AKTIVNOST KOJA ĆE REZULTIRATI NOVIM AVANTURAMA I USPOMENAMA

Jer što više vremena provedete van udobnosti doma, imat ćete više iskustava koji će širiti vaš pogled na svijet. Dan proveden u prirodi, izlet u obližnji grad, odlazak na kupalište u susjedstvu, sve su to sitni rituali koji vas inspiriraju, motiviraju i tjeraju van komfor zone, ali i čine da se osjećate kako ste svoje vrijeme uistinu pametno uložili. 

KREIRAJTE SITNE VIKEND NAVIKE

Jer, oni će vas također potaknuti da se dodatno radujete vikendu i vremenu rezerviranom samo za vas i stvari koje volite. Spa tretman u udobnosti doma, tenis, čitanje magazina…, vi birajte, no, neka ova aktivnost svaki vikend bude rezervirana u približno isto vrijeme. Pomoći će vam da misli odmorite od obveza i u potpunosti se posvetiti hobijima. To će potaknuti produktivnosti i pripremiti vas za novi radni tjedan.


 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno