4 praktična načina kako bolje organizirati financije za blagdane - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 praktična načina kako bolje organizirati financije za blagdane

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
27.11.2021.

Odgovor na to kako bolje organizirati financije za blagdane ponekad je izazovno pronaći kada blagdanska euforija traje i želimo i sebi i drugima uljepšati ovo čarobno doba u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uz malene promjene i neke drugačije navike, kroz 12. mjesec možete uštedjeti i dobro iskoristiti novac tako da vaše financije ne budu u potpunosti poljuljane.

Foto: Pexels

Za 4 načina kako bolje organizirati financije za blagdane, prelistajte dalje.

Planiranje potrošnje

Dvanaesti mjesec je mjesec darivanja i s obzirom na to potrebno je taj trošak racionalno uključiti u potrošnju tijekom ovog mjeseca. Planiranjem možete puno bolje kontrolirati potrošnju i imati bolju kontrolu nad svojim financijama.

Foto: Pexels

Prije nego što započne sezona kupnje, zapišite što i kome želite kupiti i gdje to možete kupiti. Uspoređivanjem cijena i ranim planiranjem izbjeći ćete dodatne troškove i lakše ćete se moći organizirati za ostale troškove unutar vašeg budžeta.

Kreirajte shopping listu za poklone

Osim što je važno da planirate što kupiti, važno je da sebi zapišete cijelu listu i nje se držite striktno. Svaki put kad kupite jednu stvar možete ju precrtati s liste. Na ovaj način izbjeći ćete kupnju nečega što je bilo neplanirano ili preveliko ulaganje u nešto što zapravo i nije baš najbolji poklon.

Foto: Pexels

Plaćajte novčanicama umjesto karticom

U digitalnom svijetu sve je lakše nešto platiti karticom, online ili čak mobitelom. No, ta brzina plaćanja odražava se i na brzinu trošenja novca. Kako biste lakše kontrolirali potrošnju dobar trik je da plaćate novčanicama.

Foto: Pexels

Na početku mjeseca izdvojite u kešu iznos novca koji želite iskoristiti za blagdanske poklone ili neki drugi trošak i samo taj novac potrošite.

Napravite DIY ili jestive poklone

Personalizirani poklon nekada može biti najslađi poklon. Tako i ovih blagdana za svoje najmilije možete pripremiti DIY poklone koji će ih razveseliti. Ideje za DIY poklone za vašu mamu, sestru ili prijateljicu možete naći ovdje.

*** 
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno