TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 13.11.2011.

Nivea BH Fashion Week Sarajevo:druga noć    Nakon pauze od jedne noći koju možemo zahvaliti nogometnom ludilu u našoj zemlji, dvadesetsedmi Nivea BH Fashion Week je nastavljen. Drugu noć su se u Domu oružanih snaga u Sarajevu predstavili studenti Tehničkog fakulteta Bihać i studenti Tehnološkog fakulteta Banja Luka. Od ukupno trinaest revija koje smo vidjeli izdvojili bi onu koju potpis


Kao pozitivan primjer bismo izdvojili i Maidu Rujević iz Bihaća koja je predstavila par modela, no koja je napravila korak naprijed od nečeg što je već viđeno i prerađeno stotinu puta. Vrijedno je spomenuti i mladu Eminu Ćorić koja je modele poslana na pistu baš nakon Maide. Svidjeli su nam se ukrasi u kosi i dobra izrada modela, no sljedeći put bi voljeli na cijelu priču dodati još malo hrabrosti kada je riječ o dizajnu.

Fotografiije sa svih revija donosimo u našim fotogalerijama.

Studenti Tehničkog fakulteta Bihać

Maida Rujević

{gallery}studeni_jedanaest/maidar{/gallery}

Emina Ćorić

{gallery}studeni_jedanaest/eminac{/gallery}

Bojana Obradović

{gallery}studeni_jedanaest/bojanao{/gallery}

Milica Opačić

{gallery}studeni_jedanaest/milicao{/gallery}

Edina Sipić

{gallery}studeni_jedanaest/edinas{/gallery}

Jasmina Majanović

{gallery}studeni_jedanaest/jasimnam{/gallery}

Merima Mujkanović

{gallery}studeni_jedanaest/merimam{/gallery}


Studenti Tehnoliškog fakulteta Banja Luka


Jasmina Vujović

{gallery}studeni_jedanaest/jasminav{/gallery}


Dijana Stojanović

{gallery}studeni_jedanaest/dijanas{/gallery}

Bojana Stanković

{gallery}studeni_jedanaest/bojanas{/gallery}

Barbara Kos

{gallery}studeni_jedanaest/barbarak{/gallery}

Lolita Blanka

{gallery}studeni_jedanaest/lolitab{/gallery}

Sandra Menzilović

{gallery}studeni_jedanaest/sandram{/gallery}




Tekst: Ana Perić / Monika Šimunac
Foto: Monika Šimunac



Bonjour

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

TEKST: Bonjour.ba

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!

Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja. 

 




Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce. 

Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.

 




Spicy tuna pašteta  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_1


Sastojci: 

  • 1 konzerva AsDoMar tunjevine (u maslinovom ulju) 
     
  • 1 kašika Kulino Hot&Spicy sosa 
     
  • 100 g krem sira 
     
  • 1 kašika majoneze 
     
  • Malo limunovog soka 
     
  • So, biber po ukusu 
     
  • Prstohvat dimljene paprike (opcionalno)
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018


Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus. 

Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_05

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_09

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018
 

Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_2


Sastojci:   
 

  • 150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli) 

  • 1-2 kašike maslinovog ulja 

  • Prstohvat soli, bibera 

  • Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano 

  • Parmezan
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_010


Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji. 

Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_011

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_022

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_015

 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!