TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 13.11.2011.
Nivea BH Fashion Week Sarajevo:druga noć Nakon pauze od jedne noći koju možemo zahvaliti nogometnom ludilu u našoj zemlji, dvadesetsedmi Nivea BH Fashion Week je nastavljen. Drugu noć su se u Domu oružanih snaga u Sarajevu predstavili studenti Tehničkog fakulteta Bihać i studenti Tehnološkog fakulteta Banja Luka. Od ukupno trinaest revija koje smo vidjeli izdvojili bi onu koju potpis
Kao pozitivan primjer bismo izdvojili i Maidu Rujević iz Bihaća koja je predstavila par modela, no koja je napravila korak naprijed od nečeg što je već viđeno i prerađeno stotinu puta. Vrijedno je spomenuti i mladu Eminu Ćorić koja je modele poslana na pistu baš nakon Maide. Svidjeli su nam se ukrasi u kosi i dobra izrada modela, no sljedeći put bi voljeli na cijelu priču dodati još malo hrabrosti kada je riječ o dizajnu.
Fotografiije sa svih revija donosimo u našim fotogalerijama.
Studenti Tehničkog fakulteta Bihać
Maida Rujević
{gallery}studeni_jedanaest/maidar{/gallery}
Emina Ćorić
{gallery}studeni_jedanaest/eminac{/gallery}
Bojana Obradović
{gallery}studeni_jedanaest/bojanao{/gallery}
Milica Opačić
{gallery}studeni_jedanaest/milicao{/gallery}
Edina Sipić
{gallery}studeni_jedanaest/edinas{/gallery}
Jasmina Majanović
{gallery}studeni_jedanaest/jasimnam{/gallery}
Merima Mujkanović
{gallery}studeni_jedanaest/merimam{/gallery}
Studenti Tehnoliškog fakulteta Banja Luka
Jasmina Vujović
{gallery}studeni_jedanaest/jasminav{/gallery}
Dijana Stojanović
{gallery}studeni_jedanaest/dijanas{/gallery}
Bojana Stanković
{gallery}studeni_jedanaest/bojanas{/gallery}
Barbara Kos
{gallery}studeni_jedanaest/barbarak{/gallery}
Lolita Blanka
{gallery}studeni_jedanaest/lolitab{/gallery}
Sandra Menzilović
{gallery}studeni_jedanaest/sandram{/gallery}
Tekst: Ana Perić / Monika Šimunac
Foto: Monika Šimunac
TEKST: Bonjour.ba
Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!
Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja.
Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce.
Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.
Spicy tuna pašteta
Sastojci:
Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus.
Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.
Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak
Sastojci:
150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli)
1-2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli, bibera
Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano
Parmezan
Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji.
Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!