Kako na poseban način iznenaditi za Dan zaljubljenih? Birajte ove planinske kuće u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Kako na poseban način iznenaditi za Dan zaljubljenih? Birajte ove planinske kuće u BiH

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
6.2.2023.

Zamislite scenarij u kojem se ujutro budite na datum 14.02., zatim ugledate snježni pokrivač na planini vani dok ste ušuškani u mekanu deku sa dragom osobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uopće ne sumnjamo kako bi ovakvu zimsku idilu poželjeli svi, a kada bacite jedan pogled na kućice koje smo izdvojili za Dan zaljubljenih, instant poželite rezervisati.

Iako ljubav i poštovanje treba njegovati cijelu godinu, ipak ima nešto posebno slatko i simpatično u načinu kako baš sve divne i nježne osjećaje možete pokazati i naglasiti baš na taj dan.

Kako biste organizirali posebno iznenađenje za dragu osobu, izdvojili smo dvije kućice koje uz kamin, divan pogled i savršen ugođaj kreiraju romantiku.

 

Jahorina Luxury ChaletsFoto: jahorinaluxurychalets

 

Kako smo saznali na web stranici, Jahorina Luxury Chalets planinske kućice nalaze se na putu Sarajevo – Jahorina, na mirnom, privatnom, ograđenom posjedu sa fantastičnim pogledom na netaknutu prirodu.

Na pitanje šta ih to posebno izdvaja, na Instagram profilu su naveli: „Lokacija... pozicija uz glavni regionalni put od Sarajeva prema Jahorini, udaljenost od 12km od Sarajevskog aerodroma i 12km do ski centra Jahorina.“

 

 

Foto: jahorinaluxurychalets

 

Također, saznali smo da Jahorina Luxury Chalets nudi smještaj sa besplatnim WiFi-jem, klima-uređajem, mini barom, besplatnom Lavazza kafom, ali ono što se izdvaja svakako je hidromasažna kada koja se nalazi na terasi i daje poseban užitak odmoru. Za pravi planinski doživljaj neizostavan je i kamin na drva uz koji ćete, sigurni smo, provesti dosta vremena ušuškani.

 


Foto: jahorinaluxurychalets

 

Dodatni plus je svakako a la carte doručak koji je dostupan svakog jutra. Skijanje je moguće u okolini, a smještaj nudi i spremište za skije. U nastavku donosimo još nekoliko fotografija, a više detalja možete pronaći na Instagram profilu, web stranici i booking.com.


 

Foto: jahorinaluxurychalets

 

Foto: jahorinaluxurychalets

 

Foto: jahorinaluxurychalets


 

Little Cottage Dream 


Bez sumnje ovo je jedna od vikendica sa najdivnijim pogledom koji se pruža sa širokih prozora.


 Mjesto idealno za parove ili društvo od 4 osobe. Interijer je uređen u blago eklektičnom stilu gdje svaki kutak priča priču o posebnosti ovog mjesta.

Dodatno pojačajte faktor iznenađenja ako stavite povez preko očiju dok vozite do ovog posebnog mjesta gdje ste pripremili iznenađenje. 

Nalazi se na Ponijerima, nedaleko od Kaknja, a za više fotki kao i informacija o rezervacijama zavirite ovdje

 

 

***
Naslovna fotografija: @elenapenava

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno