S arhitekticom Ivanom smo razgovarali o uređenju privatnog stana u Mostaru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

S arhitekticom Ivanom smo razgovarali o uređenju privatnog stana u Mostaru

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
20.5.2023.

Rubrika 'Interijeri' na Bonjour.ba, sudeći po vašem interesovanju, je jedna od najbrže rastućih na portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volite zavirivati s nama u zanimljivo uređene domove, idete s nama u shopping dekorativnih predmeta, ali i volite čitati od dizajn savjetima koje vam donosimo. No, jedna od najzanimljivijih tema je sigurno i razgovor s arhitektom/-icom. 

Ovaj put govorimo s Ivanom Krilić mag.ing.arh. iz Studia 21. Ivana je nedavno u potpunosti preuredila stan u Mostaru. U nastavku donosimo priču o njemu, kao i fotkama prije i poslije. 

 

Ivana Krilić, arhitektica

 

Ulazeći u ovaj eklektični stan, odmah ćete primijetiti miks modernog i industrijskog dizajna s neobičnim i neočekivanim detaljima koji stvaraju intrigantan ambijent.

 


 


,,Prilikom dizajna prostora, kako ovog stana tako i inače u našem radu, vodimo se stilom života naših klijenata. Ovaj put se radi o momku koji voli putovanja, druženja s prijateljima, umjetnost, dizajn i antikvitete. Htjeli smo stvoriti interijer jednostavan i zanimljiv u isto vrijeme kako bismo napravili mjesta za brojne uspomene.'' – kaže Ivana. 

 
Sveukupno uređenje stana je sofisticirano, s tamnim bojama koje dominiraju prostorom. 
Paleta boja temelji se na raznim nijansama sive i smeđe, kombinirajući tamnije i svjetlije tonove kako bi se postigao kontrast i dubina. Drvo kao detalj u interijeru se također prožima cijelim stanom, ali također u nekoliko tonova - od svijetlog hrasta na podu, do tamnog oraha na namještaju.


,,Dnevni boravak je srce stana, prostor za druženje i opuštanje s prijateljima. Prostor dnevnog boravka od kuhinje i blagovaonice razdvaja viseći element za TV s kaminom na bioetanol ispod, tako da stvara dojam poluotvorenog prostora. Pored dnevnog boravka se nalazi radni prostor s otvorenom policom koji je postao i najzanimljiviji dio stana. Ovaj dio će biti djelimično pregrađen crnom metalnom pregradom koja još uvijek nije finalizirana.''  - objašnjava Ivana

 
Prostor za objedovanje smješten je u blizini kuhinje, koja je uređena u modernom stilu s tamnim kuhinjskim elementima u kombinaciji s drvenim dekorom. Dio interijera kuhinje predstavlja i zid od cigle koji pruža rustikalnu notu u prostoru. 

 ,,Pored kuhinje je nekad bio izlaz na lođu. Taj dio smo ukomponirali u interijer, kao zasebni kutak za čitanje i opuštanje uz pogled na rijeku Radobolju
Rasvjetna tijela su pažljivo odabrana kako bi stvorila ugodnu atmosferu.
'' – za kraj je rekla Ivana. 

 
Fotografije stana prije renovacija

 

* * * 
Fotografije: Studio 21

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno