Skoro 90% osoba nosi neodgovarajuće naočale i saznali smo kako to promijeniti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Skoro 90% osoba nosi neodgovarajuće naočale i saznali smo kako to promijeniti

Tekst:

Bonjour.ba/PR

ZDRAVLJE I NJEGA
19.6.2020.

Nije tajna da je Carl Zeiss jedan od globalnih pionira u tehnološkim inovacijama, kao i jedan od svjetskih lidera kada govorimo o optičkoj i optoelektroničkoj industriji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji novitet ovog brenda upravo je i.Scription tehnologija koja je privukla mnogo pozornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanja su potvrdila da 66% korisnika naočala nakon usluge ove tehnologije uživa u bistrijem i oštrijem vidu, čak 80% njih je potvrdilo da uživa u boljoj udobnosti vida, dok je 60% ispitanika potvrdilo kako nakon i.Scription pregleda bolje vidi noću. Zbog toga ne iznenađuje što za ovu tehnologiju kažu da je ona početak vašeg putovanja do jasnijeg, boljeg vida. 

To nas je potaknulo da u razgovoru s Ivanom i Marijom, koji su uspjeli u naumu da u ovom dijelu Europe, točnije u Mostaru, otvore Zeiss Vision Centar s moderno uređenim ordinacijama i bogatom ponudom naočala, saznamo više informacija o ovoj novoj Zeiss tehnologiji.

Ivan Šimić nam je otkrio da se i.Scription pregled kojeg možete dogovoriti u Zeiss Vision Centru u Mostaru zasniva na detaljnoj analizi vašeg vida kroz koju oftalmolog ispita potrebe vašeg vida, napravi preciznu mapu vašeg oka, provjeri zdravstveno stanje vašeg oka te njegove osobine.
Nakon toga zajedno s oftalmologom pristupate odabiru idealnog okvira za vas te izradi naočalnih leća koje su posebno prilagođene vašem licu. 

Ivan Šimić

U Zeiss Centru preglede vrše isključivo oftalmolozi poput doktorice Marije Šimić – Prskalo, u iznimno modernim ordinacijama izrađenim prema visokim Zeiss standardima, gdje uz trenutnu analizu svojim klijentima nude i dugoročna rješenja za vid te zahvaljujući digitalnim mjerenjima lica i oka, izrađuju individualne leće za svaku osobu kako bi ona savršeno pristajala oku, što se posebice bitno s obzirom na to da skoro 90% osoba nosi leće koje ne odgovaraju karakteristikama i dimenzijama njihovog oka. 

Dr. Marija Šimić – Prskalo 

Pored do detalja izrađenog Zeiss iskustva pregleda očiju, na istoj adresi ćete moći birati i dioptrijske kao i sunčane naočale brendova kao što su Tom Ford, Karl Lagerfeld, Dita, RayBan i drugih, a nerijetko ćete na policama pronaći najnovije modele iz njihovih posljednjih kolekcija. 

Detalnije informacije o ovom pregledu možete saznati u Zeiss Vision Centru u ulici kneza Višeslava u Mostaru, ali i potražiti nove omiljene modele dioptrijskih, kao i sunčanih naočala. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno