12 interijer trendova koje ćemo viđati posvuda u 2023. godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

12 interijer trendova koje ćemo viđati posvuda u 2023. godini

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
15.1.2023.

Ako ove godine planirate preseljenje, opremanje stana ili renovaciju, ali i ako samo želite malkice dotjerati stan, ove interijer trendove ćete htjeti imati na umu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Brojni od njih bit će vam već poznati od ranije, neki će biti potpuna suprotnost od onoga što želite dok će vas drugi osvojiti na prvi pogled. Ovi trendovi mogu vam biti prava malena mapa u potrazi za stilom i uređenjem koji želite da ima vaš dizajn interijera.

Od boja koje će biti popularne, preko materijala i oblika, pa sve do pojedinačnih komada namještaja, obuhvatili smo i zaokružili sve trendove koje ćete viđati posvuda. Koji od ovih trendova već imate u svom domu, a koji biste htjeli dodati?

 

Zelena ostaje i ovu sezonu
 

Sve što asocira na prirodu i njezin umirujući efekt bit će dobrodošlo i u 2023. godini, pa samim time nije ni veliko iznenađenje da zelena ostaje jedna od popularnijih boja za uređenje interijera.

 Prirodni materijali će postati izuzetno traženi
 

Kvaliteta, kao i luksuzan izgled čine da prirodni materijali dobivaju sve veću pozornost, prvenstveno mramor i kamen, a zatim i drvo.

 Održivost dobiva na sve većoj važnosti
 

Domovi koji stavljaju naglasak na obnovljive izvore energije, kao i namještaj iz provjerenih održivih izvora proizvodnje dobit će svoju pozornicu tijekom 2023. godine.

 

Foto: Unsplash
 

Mnogi žele odmjereni maksimalizam
 

Minimalizam koji je držao visoko mjesto na listi afiniteta sad je zamijenio maksimalizam koji omogućava poigravanje s teksturama, bojama, materijalima.

 Prozirni detalji kao praktičan dodatak
 

Prozirne ograde, stjenke tuš kabine, vrata koja odjeljuju prostorije jedan su od najtraženijih trendova, prognoziraju dizajneri, a ponajviše zbog činjenica da prostor čine otvorenim i većim.

 Boje, boje, boje
 

Maksimalizam koji postaje sve popularniji u uređenju interijera sa sobom je poveo i odvažne boje koje ćemo ove godine vidjeti u svim prostorijama. Ako se pitate koje boje birati za svoj dom, ovdje donosimo detaljan vodič.

 

Foto: Unsplash
 

Originalan zanatski namještaj visoko je na ljestvici popularnosti
 

Bilo da je riječ o vintage komadu namještaja ili novom detalju za vaš dom, 2023. proći će u lovu na jedinstvene komade u koje je utkano mnoštvo majstorstva koji nikada ne izlazi iz mode.

 Posebne sobe za pranje i sušenje rublja su hit
 

Osim što su praktične, ovakve zasebne prostorije pretvaraju inače zamoran posao u zabavnu i organiziranu rutinu. A ako nemate prostora za posebnu sobu, evo par ideja kako sakriti veš mašinu u svojoj kupaonici.

 Kuhinje će biti od-va-žne
 

Mjesto susreta, kreiranja ukusnih jela i stvaranja uspomena zasigurno je kuhinja koja će u ovih 365 dana biti centar uređenja za mnoge.

 Miks stilova postaje sve češći odabir
 

Dašak modernog uz dašak retro komada namještaja stvara dom s dosta karaktera i posebnosti.

 Istaknuti zidovi bili su trend par godina, a ostaju i ove godine
 

Bilo da svoj zid želite istaknuti tapetama, pregradama, posebnim uzorcima ili nečim sasvim drugim, budite sigurni da će vaš interijer biti u skladu s trendovima.

 Sve zaobljeno je in
 

Ravne linije su postale predvidljive, a 2023. je u znaku novog, modernog, drugačijeg. Upravo u tome pomažu zakrivljene linije u domu, od stepenica preko namještaja pa sve do interijer dekora.

 

 ***
Naslovna fotografija: @rapsodia_w

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno