Nemate inspiraciju šta nositi? Ovo su greške koje možda radite. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nemate inspiraciju šta nositi? Ovo su greške koje možda radite.

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
30.8.2022.

Rečenicu 'Nemam šta obući' često izgovarate s grižnjom savjesti dok gledate u ormar ispunjen odjećom? Niste sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi smo se susreli s izazovnom situacijom biranja outfita koji jednostavno ne fukncionište, zatim slijedi gubljenje inspiracije i volje za izlaskom iz stana uopće. Iako se dešava mnogim i često, postoji nekoliko razloga za to. Sastavili smo listu onih najzastupljenijih, koje lako možete riješiti u nekoliko koraka. Bez mnogo ulaganja, s dobrom organizacijom i pripremom za narednu kupovinu, uvijek ćete moći kreirati savršenu kombinaciju. 

 Reorganizacija ormara


Ne gubite motivaciju odmah na početku ovih savjeta jer smo vam predložili aktivnost koja će vam oduzeti vrijeme. Ok, priznajemo za nju ćete izdvojiti nekoliko sati, ali će vam u budućnosti uštedjeti mnogo više. Neorganiziran i zatrpan ormar je pojava koja se dešava iz nekoliko razloga. Teško vam se odvojiti od stvari koje posjedujete, imate problem zvani shopping groznica ili kupujete komade bez razmišljanja o cijelom outfitu. Organizacija ormara je značajan segment za daljnji razgovor o kreiranju kombinacija koje će vas usrećiti i kojih će, obećavamo, biti mnogo više.   

 


 

Kupovina outfita ne komada

Ako idete u shopping bez posebnog plana onda sigurno kupujete komade koji vam se sviđaju takvi kakvi jesu. Mala promjena pri kupovini će vam donijeti mnoge benefite, a to je zamišljanje outifta koji možete kreirati s tim komadom u kombinaciji s komadima koje već posjedujete. Ukoliko ne uvedete tu malu, ali važnu promjenu u svoje shopping navike, ormar će vam i dalje biti ispunjen komadima koji se ne slažu te s kojima je teško kreirati kohezivan look. 

 Igranje s komadima koje imate 


Kao stilistica često se susrećem s damama koje kreiraju iste outfite iznova što često dovede do zasićenja od odjeće koju posjedujete, iako je ormar ispunjen. Ukoliko ste se pronašli u ovom primjeru, moj savjet je da odjeću posmatrate s manje ozbiljne strane. Uključite muziku i krenite s kombiniranjem vama nespojivih komada, jednom kada se zaigrate dovoljno i krenete smislenije sklapati outfite, vidjet ćete da je broj kombinacija mnogo veći od onog što ste navikli. Na ovaj način ćete ostati dosljedni svom stilu, koristeći komade koje volite, a izgled će vam biti osvježen i pročišćen. 

 

* * * 
Fotografije: Pexels.com 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno