Imati uvijek organiziran ormar i nije tako velik izazov ukoliko koristite ovu Marie Kondo metodu slaganja - Bonjour.ba -...

Imati uvijek organiziran ormar i nije tako velik izazov ukoliko koristite ovu Marie Kondo metodu slaganja

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
20.9.2021.

Marie Kondo već neko vrijeme privlači pažnju zahvaljujući svojoj posvećenosti uređivanju i održavanju urednog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njene metode organizacije svakog dijela kuće zavoljeli su ljudi diljem svijeta s obzirom da su njene tehnike organizacije odjeće, stvari i drugih sitnica jednostavne i lako održive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ćemo i za našu jesensku/zimsku organizaciju garderobe iskoristiti Marie Kondo metodu pod nazivom KonMari koja odlično objedinjuje sva njena načela urednog doma.

Koje korake trebate napraviti kako biste uljepšali, organizirali i pretvorili svoj ormar u mjesto koje vas tjera na osmijeh i budi radost, otkrijte u nastavku.

PRIJE SVEGA SVU SVOJU ODJEĆU IZNESITE IZ ORMARA

S obzirom da će vam trebati neko vrijeme da sortirate odjeću i organizirate ju u omaru, preporuča se da ostavite jedan dan ili poslijepodne za ovaj proces. Na samom početku svu odjeću, modne aksesoare, cipele i ostale sitnice iznesite iz svog ormara i stavite na hrpu. Tako ćete vidjeti s koliko prostora zaista raspolažete i kako sve možete organizirati tako da vam je uvijek nadohvat ruke.

ZAMISLITE SVOJ IDEALNI STIL ŽIVOTA

U ovom koraku zamislite damu kakva želite biti. Što ona nosi, kako se odijeva za posao, druženja, izlaske i šetnje, koji joj je modni dodatak neizbježan? Primijetite boje i materijale koje nosi, kakav kroj hlača joj najbolje pristaje. Dašak inspiracije možete pronaći i u svojim Pinterest boardovima ili spremljenim fotografijama koje će vas usmjeriti ka tome kakav stil života, ali i modni stil želite imati.

SORTIRAJTE ODJEĆU

Ovaj korak u procesu treba biti direktan. Razmotrite svaki komad i razmislite je li on zaista budi radost u vama (ili kako Marie Kondo kaže:“Does it spark joy?'). Ako taj komad ne vidite u svojim svakodnevnim kombinacijama tada je vrijeme da mu se zahvalite na dosadašnjoj suradnji i odložite ga sa strane kako biste ga donirali. Na kraju će od vaše velike hrpe ostati nekoliko kategorija odjeće i dodataka koje ćete zaista nositi.

SLAŽITE PO KATEGORIJAMA

Prvo složite odjeću, zatim aksesoare, cipele i druge stvari. Kad je slaganje u pitanju i tu Marie Kondo ima trikove za savršeno složene džempere, majice, hlače i druge odjevne predmete. Kako ih ona slaže tako da sve bude odlično organizirano otkrijte u videu ispod.

Kroz fotografije ispod možete vidjeti što KonMari metoda i jedno poslijepodne mogu napraviti za jedan ormar.

Foto: @mariekondo

***

Foto: @mariekondo

***

Naslovna fotografija: @mariekondo
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno