Novi desert za koji ćete čekati u redu: Evo gdje u Sarajevu kušati Londonski croissant - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Novi desert za koji ćete čekati u redu: Evo gdje u Sarajevu kušati Londonski croissant

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
11.6.2024.

Neobični oblik tradicionalnog francuskog peciva osvaja srca i nepce svih gurmana koji zalutaju u dragulj britanske prijestolnice - London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već smo ranije pisali o neobičnoj varijanti croissanta – Cromboloni, za koju se u nekim sarajevskim slastičarnama čak čekao i red. Jedna od mnogima omiljenih slastica, postaje sve popularnija u još jednom neobičnom obliku.

Sa svojom hrskavom korom i mekanim, raskošno punjenim unutrašnjim slojevima, Londonski kockasti croissant postao je sinonim za savršen doručak ili poslasticu za uživanje u bilo koje doba dana, a radi se i u slanim i slatkim varijantama.

 Njegova popularnost brzo se proširila izvan granica Londona. Stoga, ako ste u potrazi za autentičnim doživljajem ove poslastice, pronašli smo lokaciju u Sarajevu na kojoj možete kušati ovu neobičnu varijantu croissanta - čekaju vas u pekari Fine Food, na adresi Pofalićka 5, Sarajevo.

 Zavoljet ćete njihova slatka punjenja poput Lotus verzije, sa slatkim karameliziranim biskvitom i Jaffa, s osvježavajućom kombinacijom čokolade i naranče osvojit će vas jednako koliko i popularni Cromboloni, s tim da su ovi croissanti još bogatiji kremastim punjenjem.

* * *
Naslovna fotografija: @alessandro_bartesaghi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno