Google Pay i Mastercard za besprijekorno korisnično iskustvo - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Google Pay i Mastercard za besprijekorno korisnično iskustvo

Tekst:

Bonjour.ba/PR

BONJOUR.CLUB
14.7.2023.

Da li se nalazite u onoj grupi žena koje sa sobom nose ogromne torbe u kojima je more bespotrebnih i velikih stvari, a jedan od njih je i ogromni novčanik, jer imate nekoliko platnih kartica i zavisno od situacije u kojoj se nalazite ne znate kada će vam koja zatrebati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dok tako stojite na kasi u svom omiljenom butiku, s nekoliko must have komada odjeće za plaćanje, bacite se u potragu za novčanikom po torbi, a onda u potragu za karticom u novčaniku. Vidno ste već pod stresom, a pored vas djevojka na POS terminal prislanja svoj pametni sat i aparat zvučnim signalom da znak za završenu transakciju - za nju stress free trenutak uživanja, a za vas taj znak je okončanje mukotrpnog žongliranja između torbe, novčanika i komada odjeće koju ste držali u ruci.

Zašto ne biste imali platnu karticu digitalizovanu u svom mobilnom telefonu, pametnom satu, fitness narukvici i time prečicom i bez muke došli do vašeg omiljenog dijela kupovine? Da, moguće je, u kupovinu možete i bez fizičkog novčanika, a potrebna vam je samo jedna aplikacija na vašem telefonu.


Uz aplikaciju mobilnog novčanika, plaćanja dobijaju praktičniju i bržu dimenziju jer sve što vam je potrebno nalazi se u vašem mobilnom telefonu koji svakako svi mi imamo kod sebe, praktično non-stop u rukama. Mobilni novčanik je aplikacija u koju smještate svoju platnu Mastercard karticu i uz koju na kasi plaćate tako što telefon prislanjate na terminal, baš kao što beskontaktno plaćate plastičnom karticom, ali ovog puta bez kopanja po torbi i džepovima u potrazi za klasičnim novčanikom.
O prednostima nad brojanjem gotovine, kovanica i kusura da i ne govorimo.
Novčanik možete ostaviti kod kuće i sa sobom ponijeti samo mobilni telefon jer njime možete plaćati svuda gdje već plaćate beskontaktno, a u BiH je sada dostupan i Google Pay mobilni novčanik.

Google Pay je mobilna usluga koja korisnicima omogućava kupovinu proizvoda i usluga pomoću Android ili WearOS uređaja s NFC čipom. Ovo rješenje korisnicima omogućuje uživanje u prednostima beskontaktnog plaćanja na brz i jednostavan način bez upotrebe fizičke kartice. Kako bi uspješno koristili Google Pay, sve što je potrebno učiniti je preuzeti aplikaciju i u nju dodati svoju Masteracard karticu NLB Banke Sarajevo i NLB Banke Banja Luka. Uz Google Pay kupovinu možete obavljati bez fizičkog dodirivanja zaslona, umetanja kartica, unosa PIN koda, a čak nije potrebna ni internetska veza. 


Prednosti Google Pay usluge su brzina i praktičnost uz visok stepen zaštite. Ono što štiti vaše transakcije jeste Mastercard sigurnosna tehnologija zvana „tokenizacija“.

Šta to znači za nas korisnike? 

To podrazumijeva da tokom transakcije, Mastercard platforma štiti podatke korisnika kartica zamjenom brojeva računa jedinstvenim alternativnim brojem kartice ili „tokenom“ koji se mijenja sa svakom transakcijom, a ne postoji ni mogućnost dvostruke naplate, čak iako se mobilni uređaj dva puta prisloni uz POS terminal. Dakle, kada potrošač koristi svoj mobilni uređaj tokom transakcije, prodavnici se daje token, a ne stvarni broj kartice.

Za potrošače i trgovce na malo, svaka kupovina obavljena Mastercard karticom koristeći Google Pay nudi sve prednosti i sigurnost transakcija koje imate s fizičkom Mastercard karticom, samo je prvi način plaćanja mnogo praktičniji i lakši.
Od svih aplikacija koje imate na svom telefonu, a sigurno ih je bezbroj, vjerujemo da će Google Pay postati vaša omiljena jer se Mastercard pobrinuo da dobijete bezbrižno i besprijekorno korisničko iskustvo.

* * * 
Foto: PR 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno