5 ideja za Dan zaljubljenih koje nisu "večera i film" - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 ideja za Dan zaljubljenih koje nisu "večera i film"

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
11.2.2023.

Dijelimo mišljenje da bi „trebalo izražavati ljubav stalno, a ne samo jedan dan“, ali baš kao što je rođendan dobar izgovor da proslavite sebe, Dan zaljubljenih je dobar izgovor da proslavite svoju ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li je lijepo imati izgovor da na poseban način ojačate vezu? Definitivno da jer svako malo ipak je fino da se parovi podsjete zašto su izabrali jedno drugo.

Kako se ovaj dan ne bi završio na još jednoj „večeri, ruži i filmu“ odlučili smo istražiti nekoliko zanimljivih ideja za Dan zaljubljenih koje prevazilaze samo večeru i film.

 


 

Game nightVrijeme je da se se prisjetiti zanimljivih igrica. Dodatni plus je svakako što ste oboje više uključeni u aktivnost od samo gledanja filma ili serije. Drugim riječima, manja je šansa da ćete skrolovati po telefonu dok igrate Scrabble nego dok zajedno gledate film "Kako izgubiti momka za 10 dana".

 


 

Uzmite slobodan dan i isplanirajte zajedničke trenutkePosvetite se tome da dan provedete zajedno kako biste proslavili svoju vezu na koji god način želite. Idite u šetnju, idite u svoj omiljeni restoran ili provedite dan unutra samo uživajući u društvu druge osobe. Ukoliko ima snijega naša preporuka su obližnje planine i uživanje u zimskim aktivnostima poput sankanja i pravljenja snješka.

Svakako poslije toga ide topla čokolada.

Također, odlična je ideja da se zaputite do najbliže planinarske staze i uživate u tome. Možete čak i napraviti korak dalje i otići u kamp. Putovanje preko noći može biti sjajno novo iskustvo za oboje. Osim toga, to je odličan način da se zbližite.

 

 

Odlučite se za svoj meni


Ako volite da kuhate samo naprijed i budite kreativni. Možda želite da to bude noć zabavnih predjela i mini deserta ili da poslužite niz afrodizijaka na svom meniju.

Možete napraviti i nešto jednostavno poput špageta u paradajz sosu. Zagrlite se na kauču sa mekanom dekicom i uživajte.Foto: pexels.com

Spa večer samo za vas dvoje


Zamislite kako bi bilo opuštajuće ugađati jedno drugome. Samo vi i vaša draga osoba upijate dobre vibracije i uživate u društvu jedno drugog. Vjerovatno jedan od najvažnijih dijelova u organiziranju spa večeri kod kuće je rasvjeta i muzika. Odaberite muziku koja je ambijentalna ili nešto groovy bez riječi. Ništa previše optimistično, samo sporo i melodično. Za rasvjetu svijeće su savršen odabir. U suprotnom, upalite svjetla iz susjedne sobe jer će u prostoriji kreirati polumrak što je upravo i cilj.

Mirisne svijeće i ulja će učiniti trik i ovdje. Odaberite nešto u čemu biste oboje uživali ili uzmite klasiku poput vanilije, lavande ili okeanskog povjetarca.

 Posmatrajte zvjezdano nebo zajednoUzmite svoju omiljenu hranu za ponijeti i odvezite se do jedne lokacije za promatranje zvijezda. Postoji nešto u pogledu na noćno nebo što je podsjetnik na prostranost svemira i na to koliko ste sretni što ste se našli zajedno u njemu.

 

***
Naslovna fotografija: @cole_herrm

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno