Palmižana je jedna od najpopularnih plaža na otoku Hvaru, a izdvajamo još 4 koje ćete također htjeti posjetiti - Bonjour...

Palmižana je jedna od najpopularnih plaža na otoku Hvaru, a izdvajamo još 4 koje ćete također htjeti posjetiti

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
5.8.2021.

Mnogi turisti koji su posjetili Hvar mogu reći kako ga odlikuju kristalno čiste plaže, razvedena obala, sunce i netaknuta priroda kao i veliki raspon ponude hrane i smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otoku Hvaru rado će ljetovati zaljubljenici u jedinstvene plaže koje će vas osvojiti krajolikom kao i savršenim kontrastom između šljunčane/pješčane plaže i velikih impresivnih ravnih stijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri dolasku na Hvar ne želite propustiti posjetu Starom gradu sa starim kamenim kućama među kojima svaka ulica ima svoju priču.

 

Nakon šetnje kroz Stari grad možete izabrati plažu na kojoj ćete upijati sunce do kraja dana. Na vama je da birate želite li stijene ili sitni pijesak, najšarmantnije uvale ili otvorene plaže s pogledom na brodove koji tek pristižu.

Naše prijedloge otkrijte u nastavku.

Palmižana

Ovu plažu naći ćete na Paklinskim otocima, a prepoznati ćete ju po modroj i tirkiznoj boji mora. Idealna je za bijeg od gužve u centru grada Hvara.  

Mekićevica

Mjesto na kojemu se idealno spajaju kamenita i šljunčana plaža nosi naziv Mekićevica i do nje možete stići brodom ili pješice.

Uvala Zaraće

Šljunčana plaža ove sakrivene uvale idealno je mjesto za sunčanje uz jedinstven pogled na more, ali i slikovite podvodne pejzaže.

Dubovica

Ova široka plaža svoju prepoznatljivost može zahvaliti kamenoj kući koja se nalazi odmah uz more, a Dubovica je ujedno i jedna od najdražih hvarskih turističkih odredišta.  

Sveta Nedjelja

Posebna šljunčana plaža i odmaralište rado zovu sve kupače i turiste na ovu plažu tijekom posjete Hvaru.

***

Naslovna fotografija: @sunadriatic
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno