Hutovo blato: Foto safari i vožnja brodicom kroz ovaj močvarni park prirode zabavna je ideja za vikend izlet - BONJOUR.b...

Hutovo blato: Foto safari i vožnja brodicom kroz ovaj močvarni park prirode zabavna je ideja za vikend izlet

PUTOVANJA
19.5.2021.

Kad razmišljate o vikendu ili godišnjem odmoru, sigurni smo da kroz fotografije istražujete zanimljive destinacije jer upravo one odlučuju kamo će se okrenuti vaš kompas. Kao što smo već ranije pisali, Bosna i Hercegovina obiluje brojnim prirodnim bogatstvima koja u proljetnom ambijentu izgledaju još posebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što vam treba za ugodan boravak u prirodi i izlet s obitelji i prijateljima jesu ruksak, košara za piknik, fotoaparat, dobro raspoloženje i naravno zanimljiva lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Park prirode „Hutovo blato“ nalazi se 8 kilometara jugoistočno od Čapljine i poznati je rezervat bogat pticama močvaricama. Osnovan 1995. godine sa površinom 7.411 ha, od čega 1.580 ha otpada na vodeno područje, destinacija je koju vrijedi vidjeti i doživjeti uživo. Prostire se na močvarnom, ravničarskom i brdovitom terenu.

Vrijedno je spomenuti da se Hutovo blato sastoji od šest jezera: Deransko, Jelim, Drijen, Orah, Škrka i Svitava te obiluje bogatom florom i faunom.

Ovdje možete uživati u foto safariju, ribolovu, raznim edukativnim stazama, ali i samo u zvuku prirode i ptica koje slobodno lete pored vas.

Upravo ćete kroz foto safari u potpunosti doživjeti ovo živopisno mjesto te uz vožnju brodicom i razgledavanje močvarnog krajolika istražiti ovu atraktivnu, turističku priču koja će sigurno biti jedna od vaših omiljenih koju ćete rado ponavljati.

 

***

Naslovna fotografija: @nai.bcr
Tekst: Ana Bošnjak 

PUTOVANJA , 19.5.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Foto by:

@nai.bcr

Podijeli:

Posljednje objavljeno