Evo šta vaš horoskopski znak govori o vašem ljubavnom životu i pristupu zabavljanju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Evo šta vaš horoskopski znak govori o vašem ljubavnom životu i pristupu zabavljanju

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
21.4.2023.

Zabavljanje često je ispunjeno sa ne tako dobrim startom, lošim pokušajem i katastrofalnim sastancima što nam nameće pitanje: zar ne bi bilo korisno imati uvid u potencijalne stavove prema ljubavi ili pristupu zabavljanja druge strane prije prvog susreta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane vjerujemo da je uvijek korisno steći i dublje razumijevanje vlastitih snaga i slabosti kada je u pitanju romansa, a budući da svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni način pristupanja ljubavnim veze, bez daljeg odlaganja, izdvojili smo vodič za karakterizaciju svakog horoskopskog znaka i njegov odnos prema vezi i ljubavi.

 

Jarac (22.12 - 19.01)


Jarčevi se obično definišu kao odani partneri. Kada je u pitanju pouzdanost, ne tražite dalje od  ovog znaka. Međutim, oni također nemaju tendenciju da imaju dugoročnu vezu. Razlog tome je što Jarac ima problema s povjerenjem u pronalaženju prave osobe. Uspjeh postižu ozbiljnim, stvarnim pristupom životu, a također ne vole da gube vrijeme na suvišne veze. To znači da ako Jarac izrazi interesovanje, zaista mu se sviđate. Također, imajte na umu da Jarčevi mogu biti veoma hladni u vezama, posebno kada se plaše ranjivosti. Najkompatibilniji znak za Jarca je Bik.


 


 

Vodolija (20.01-18.02)


Veza u očima Vodolije nema fokus na fizičkom, već na mentalnom nivou. Vodolije su po prirodi intelektualne i logične i potreban im je partner s kojim se osjećaju ugodno u razgovoru i dijeljenju svojih najdubljih ideja. Vodolije nisu posebno privržene, tako da romansa za ove znakove mnogo liči na prijateljstvo. Vole da razmišljaju van okvira, pa je njihov stil zabavljanja često smatra nekonvencionalnim i opuštenim. Najvažnija stvar koju treba znati o izlasku sa Vodolijom je da im je potreban njihov prostor. Vrijeme nasamo je apsolutno ključno za Vodolije i oni će se pobuniti ako se osjećaju klaustrofobično. Najkompatibilniji par Vodolije je Vaga.

 

Ribe (19.02-20.03)


Emocionalni nivo zabavljanja sa Ribama je malo viši od većine. Ribi je potreban direktniji partner da bi veza trajala. Biti u vezi sa Ribama može biti posebno jer njihova predanost, ljubav i empatija stvaraju veoma jaku vezu. Kada stvari postanu teške, nije neuobičajeno da ovaj znak nestane bez riječi. Ribe treba da upamte da je u redu biti ranjiv. Tip partnerstva koji podržava intenzivne emocionalne strane Riba zahtijeva posvećenost, posvećenost i da, posvećenost. Najkompatibilniji znak za Ribe je Rak.

 


 

Ovan (21.03-19.04)


Kada izlazite sa Ovnom jedna stvar na koju biste trebali paziti je da ponekad malo znaju biti dominantni sa svojim partnerima. Oni su zaštitnički nastrojeni i obično se ne ustručavaju riskirati život ako je voljena osoba u opasnost. Brzo se zaljubljuju i ne plaše se dati do znanja svijetu kroz ozbiljno (i ponekad pretjerano) javno iskazivanje naklonosti. Također, često postavljaju nerealna očekivanja od novih veza, da bi bili ozbiljno razočarani kada se završi faza medenog mjeseca. Najkompatibilniji znak Ovna je Strijelac.


 

Bik (20.04-20.05)


Bik je opisan kao znak koji u vezi pokazuje najviše odanosti, senzualnosti, ali što je najvažnije strpljiv je i ne žuri ni sa čim. Maženje i znaci pažnje neće biti problem za ovog znaka. Bikovi nesuglasice shvataju lično i nisu skloni promjeni mišljenja. Oni će izraziti romantično interesovanje kroz istraživanje senzualnog luksuza: bogata kuhinja, egzotična pića, parfemi.... Kupanje u ulju lavande nije nešto što vi volite? To bi mogao biti problem. Najkompatibilniji znak Bika je Jarac.

 


 

Blizanci (21.05-20.06)


Smatra se da je najlakše započeti vezu sa ovim znakom. Blizanci su vrlo kreativni, ponekad malo dramatični tipovi. Oni će vas voljeti zato što ste kreativni i što imate dobru maštu i bit će velika podrška u svim vašim odlukama. Također, blizanci su najpoznatiji po svojim pričljivim, spontanim i optimističnim raspoloženjima. Moglo bi se reći da je za svaki par koji vam je simpa i zabavan obično jedan od njih Blizanac. Blizanci moraju stalno biti aktivni što ponekad otežava upoznavanje ovog znaka na dubljem nivou. Blizanci moraju raditi na tome da shvate da mirne večeri kod kuće nisu gubljenje vremena. Najkompatibilniji znak za Blizanaca je Vaga ili Vodolija.

 

Rak (21.06-22.07)


U vezi Rak je emotivan tip koji njeguje odnos i traži sigurno okruženje i osobu kojoj može dovoljno vjerovati. Tačnije, najteži aspekt zabavljanja sa Rakom je proći kroz njihovu čvrstu barijeru. Sporo, ravnomjerno i dosljedno približavanje ključno je za njih jer će vam morati potpuno vjerovati prije nego što spuste gard. Najkompatibilniji znak za Raka je Djevica.

 


 

Lav (23.07-22.08)


Jeste li ikada izlazili sa slavnom osobom? Jer to bi mogla biti dobra praksa da se nađete sa Lavom u vezi. Lav daje najviše razigranosti u vezama, romantičnih osjećaja i pruža najbolju intimnost u krevetu. Najkompatibilniji znak za Lava je Ovan.
 

Djevica (23.08– 22.09)


Djevica u vezi može se smatrati najlojalnijim tipom od svih. Pozitivne osobine ovog horoskopskog znaka su poštovanje i odanost. Djevice uvijek pokazuju svoju ljubav kroz djela zahvalnosti kada im to dolazi iz srca i ne očekuju ništa zauzvrat. Oni razumiju koliko je čin suosjećanja važan za održavanje sretne i stabilne veze. Ovaj znak doslovno voli da upija informacije zbog čega su Djevice često i strastveni čitaoci, ljubitelji filmova ili muzike. Djevice se oslanjaju na logiku i organizaciju, pa se stil zavođenja ovog znaka zasniva na svakodnevnim kompatibilnostima primjerice da li imate iste hobije, da li oboje uživate u istom okusu sladoleda... . Iako je najveća snaga Djevica njihovo kritičko razmišljanje, to može biti i njihova romantična slabost. U lošem danu, Djevice mogu biti perfekcionisti koji u tome pretjeruju. Najkompatibilniji znak za Djevicu je Rak.

 


 

Vaga (23.09-22.10)


Vaga bi mogla biti najkompleksniji znak kada je u pitanju ljubav. Lik Vage je neprevidljiv i može pokazati nedostatak povjerenja bilo kome. Vage sebe vide više kao osobu koja zna kako da uživa u luksuznim stvarima u životu, a istovremeno su alfe i lideri u vezi. Uživaju u muzejskim izložbama, izletima u vinograde i kvalitetnom uređenju interijera. Vrijeme sa Vagom može se djelovati i kao montaža iz vašeg omiljenog rom-koma, a ovaj znak sigurno zna i kako impresionirati. Često izbjegavaju sukobe zbog čega pribjegavaju sitnim lažima i poluistinama kako bi očuvali mir. Najkompatibilniji znak za Vage je Vodolija ili Strijelac.

 

Škorpija (23.10-21.11)


Kada je u pitanju izlazak sa Škorpijom, njihova priroda može biti vrlo zanimljiva. Škorpija ne priznaje i ne poštuje slabog ili skeptičnog ljubavnika, već više voli nekoga ko poznaje njihov um i srce.  Škorpije vole intenzivne razgovore i mogu biti vrlo tradicionalne u svojim odnosima, ali su 110% posvećeni partneru. Najkompatibilniji znak za Škorpiju je Riba.


 

 

Strijelac (22.11-21.12)


Dobro je znati da kada izlazite sa Strijelcem, nikada nije dosadno. Strijelac u vezi znači imati optimističnu ličnost, energičnu i osobu koja je otvorena za nova iskustva. Strijelac želi da se osjećate kao da možete da im se potpuno otvorite i da ne brinete. Strijelac voli da se dobro zabavlja i želi da njihov partner dijeli ista iskustva. Oni vole istraživanje, pripovijedanje i filozofiju. Najkompatibilniji znak Strijelca je Ovan.

 

***
Naslovna fotografija: @livia_auer

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno