Filmska ljubavna priča Nejre i Harisa je proslavljena uz bajkovitu Unu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Filmska ljubavna priča Nejre i Harisa je proslavljena uz bajkovitu Unu

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
14.10.2023.

Naši glavni likovi ove priče o vjenčanju, Nejra i Haris Hromadžić, odlučili su se vjenčati na istom mjestu gdje je i počela njihova romantična priča, u Bihaću, uz Unu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako trenutno žive u Njemačkoj od početka je bilo sigurno da će svoje vjenčanje organizovati u Bosni i Hercegovini. Odlučili su se za bajkovito vjenčanje na otvorenom i na mjestu koje vežu za svoje prve zajedničke trenutke. No, prije nego što smo s Nejrom počeli razgovarati o odabiru vjenčanice, lokacije na kojoj je održana proslava i ostalim simpatičnim detaljima, ona je s nama poželjela podijeliti neobičnu priču o ovoj ljubavi.

Njihova priča je počela kada je Nejra imala 13 godina i hrabro odlučila priznati Harisu da joj se sviđa.
"U tom trenutku on nije osjećao to isto, ali je zapamtio kakvu sam haljinicu nosila i na koji način mi je bila upletena kosa. Šest godina kasnije, sam se ja sviđala Harisu i jedna obična rođendanska čestitka za moj 19. rođendan spojila nas je za zauvijek." - rekla je Nejra.
Međutim, rođendanska čestitka za 19. rođendan je bila samo početak izazova koji sa sobom nosi veza na daljinu. Haris je odrastao i živio u Njemačkoj, a od Sarajeva i Nejre dijelilo ga je 1600 km. Nakon 6 mjeseci veze na daljinu Nejra je odselila u Njemačku. Ostatak ljubavne priče koji je ovaj par doveo do nas, počinje u New Yorku i njihovom odlukom da će zajedno proputovati svijet.

Planiranje vjenčanja je počelo nakon prosidbe u New Yorku, 2021. godine. Ovo je sa sobom donijelo neuobičajen izazov - nakon veze na daljinu bilo je potrebno na isti način organizovati i vjenčanje iz snova. Cilj je bio okupiti sve najbliže, drage ljude i izboriti se sa teškim pronalaskom idealne lokacije koja će uspješno odgovoriti na sve izamaštane detalje proslave.

"Ja sam već odavno imala u glavi sliku: Negdje u zelenilu, pored rijeke Une jednostavno i elegantno. Dostupnost hotela za sve goste i maleni slap napravili su wow efekat, a i omogućila je da ostvarim sebi jos jednu želju a to je bio providni šator." - rekla nam je Nejra.
Romantični providni šator s osvjetljenjem koje je na proslavi upotpunio pogled na zvjezdano nebo, stigao je iz firme Altera, iz Zagreba, a u momentima kada su Nejra i Haris bili van BiH, konce organizacije vjenčanja je držao Jasmin, vlasnik istoimene cvjećare iz Bihaća. On se pobrinuo i za bajkovitu minimalističku dekoraciju koju je mladenka izmaštala, a poseban šarm cijelom ambijentu su dale providne stolice.
Ovu filmsku priču o udaji za simpatiju iz djetinjstva, prosidbu u New Yorku i odlazak u drugu državu zbog ljubavi, upotpunjuje spontano šivenje mladoženjinog odijela na Tajlandu.

Harisovo odijelo smo šili u Tajlandu, doslovno smo izabrali platno, uzeli mjere i otišli na izlet da ronimo. Kada smo se vratili odijelo je bilo spremno i nedostajali su samo neki završni detalji." - ispričala je Nejra za kraj.
Nejra nam je za kraj otkrila da se prilikom odabira vjenčanica odlučila za pristup "manje je više". Za ceremoniju vjenčanja je odabrala u Galia Lahav dizajn, a slavlje je upotpunila Pronivias vjenčanica.
Romantične trenutke i emociju proslave zabilježio je fotograf Ines Šabić, a porodica i prijatelji su ostali na proslavi sve do jutra.

 

* * *
Foto: Ines Šabić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno