Hana i Maurice imali su romantično vjenčanje na otvorenom u Sarajevu, a mi donosimo detalje - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Hana i Maurice imali su romantično vjenčanje na otvorenom u Sarajevu, a mi donosimo detalje

Tekst:

Ana Rotim

VJENČANJA
30.9.2022.

Hana i Maurice protagonisti su romantične priče koja se tijekom toplog ljetnog dana odvijala na prekrasnoj lokaciji u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, prethodnih dana našem uredništvu pažnju su ukrale vječne uspomene mladog para čije je vjenčanje kako saznajemo bilo jedinstveni DIY projekt. Romantični detalji, zapanjujući aranžmani obogaćeni šarenim cvijećem, kao i prekrasan ambijent činili su ovaj sanjivi događaj posebnim.
Kako bismo otkrili riječ više u rubriku Vjenčanja ugostili smo mladenku Hanu Babajić koja nam je podijelila brojne detalje koji se tiču priprema, kao i romantične ceremonije.  

Možete li nam opisati kako su se odvijale pripreme za vjenčanje i što je bila inspiracija za uređenje ambijenta?

Pripreme su počele nekoliko mjeseci prije samog vjenčanja bez previše stresa. Iako smo u početku željeli unajmiti planera, shvatili smo da nam je cijeli proces dekorisanja i planiranja detalja vrlo zanimljiv, te smo odlučili to uraditi sami - počevši od pozivnica, do svih dekoracija koje su vjenčanje učinile onim što je bilo.

Neke stvari nisu bile tako jednostavne, jer smo u vrijeme planiranja vjenčanja bili na dvije različite strane svijeta, ali smo sve uspjeli isplanirati onako kako smo i zamišljali. Željeli smo nešto neobično i nesvakidašnje, te smo se odlučili za mnoštvo šarenog cvijeća, koje je bilo upotpunjeno divnim ambijentom, i sve je bilo mnogo ljepše nego što smo i zamišljali.

Gdje je bila lokacija vjenčanja?

Za lokaciju smo odabrali Golf Klub Restoran u Sarajevu. Od samog početka smo željeli ljetno vjenčanje na otvorenom, tako da je zahvaljujući svom prelijepom ambijentu Golf Klub bio idealna opcija za nas, a sva naša očekivanja za taj dan su apsolutno premašena.

Vjenčanica je izgledala veoma posebno. Možete li nam otkriti tko potpisuje dizajn i kako je izgledao cijeli proces izbora vjenčanice?

Nakon bezuspješne potrage za savršenom vjenčanicom i par neugodnih iskustava u salonima vjenčanica, odlučila sam stvar prepustiti u svoje ruke i zajedno sa materijalom otići kod krojačice da radimo vjenčanicu kakvu sam zamišljala. Željela sam jednostavnu, ali efektnu haljinu bez previše detalja, a konačan rezultat me je totalno oduševio.


 

„U retrospektivi, naše vjenčanje je bilo jedan veliki DIY projekat, samim tim jer smo cijeli proces planiranja preuzeli u svoje ruke i svemu dali nešto svoje, što je u konačnici dalo posebnu čar. U svakom slučaju nešto čega ćemo se zauvijek sjećati i ono što je naš poseban dan učinilo još posebnijim."


* * *
Foto: Enida Kajević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno