Golf Klub, red velvet i kale - zavirite na Adnino i Asmirovo vjenčanje u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Golf Klub, red velvet i kale - zavirite na Adnino i Asmirovo vjenčanje u Sarajevu

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
4.7.2024.

Znamo da ste jedva dočekali sezonu ljetnih vjenčanja i zajedno s nama zaviriti u sve detalje proslava, dekoracije i modnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj put našu pažnju je privuklo vjenčanje Adne i Asmira iz Sarajeva, a na prvi pogled je to bio mladenkin sofisticiran i trendy odabir vjenčanice. Razgovarali smo s Adnom o njihovom upoznavanju, ljubavi, procesu pripreme za vjenčanje, a ona je s nama podijelila i emocije koje su je pratile tokom ovog velikog dana. 
Ovo intimno vjenčanje odiše toplim detaljima i dekoracijom koja u stopu prati cjelokupan prostor te govori i o mladenkinom ukusu i stilu. Ostavljamo vas uživanju u ovoj priči. 
Za početak, Adna nam je ispričala kako su se ona i Asmir upoznali. 

Naša priča započela je još 2019. godine posredstvom zajedničkog prijatelja. Bila je to zimska pauza pa je on bio na odmoru u Sarajevu, gdje smo imali dovoljno vremena za upoznavanje i druženje. 

No, kako to obično biva u životu, njegove poslovne obaveze odvele su ga na druge krajeve svijeta. Od Mađarske do Kazahstana, ostavljajući nas razdvojenima i po devet mjeseci bez viđanja. Ipak, ta udaljenost nije slomila našu želju za održavanjem kontakta, pa smo se zahvaljujući svim društvenim mrežama svakodnevno čuli. Kroz sve izazove koji su se desile pa poneka i odustajanja, 2022. godina označila je prekretnicu u našoj priči. Sve prethodne godine truda i održavanja kontakta, rezultirale su ozbiljnom vezom koja nas je na kraju dovela i do braka.
Sada kad pogledam unazad, shvatam da se sve odvijalo u pravom trenutku. Svaki izazov, svaki trenutak čekanja, sve je doprinijelo našem sazrijevanju kao pojedinaca i kao partnera. Shvatili smo da je tajna naše ljubavi u strpljenju i u tome da dopustimo da život vodi svoj tok, bez forsiranja ili planiranja. Jer kada pustite da se stvari dešavaju prirodno, one se tek onda poslože onako kako treba i shvatite zašto je to bilo jedino ispravno. 
Kako su tekle pripreme za ovaj veliki dan? 

Pripreme za vjenčanje su nam u glavi trajale jako dugo, ali kad smo konačno krenuli u realizaciju, sve je išlo iznenađujuće brzo. Završili smo sve organizacijske detalje nekoliko dana prije samog vjenčanja. Najveći izazov bio je odlučiti kakvo vjenčanje želimo, a od početka smo jedino znali da želimo stvoriti intimnu atmosferu bez klasičnih protokola. 
Proces odlučivanja trajao je dugo jer smo prvo željeli nešto potpuno opušteno, bez posebnih priprema. Međutim, sve se promijenilo kada sam slučajno pronašla haljinu svojih snova. Tada sam odlučila prilagoditi cijeli plan vjenčanja toj haljini (smijeh). Ispostavilo se da je to bila prava odluka jer je sve ispalo savršeno, uprkos dugom periodu neodlučnosti.


Kako ste odabrali lokaciju, inspiraciju za fotografije i samu ceremoniju vjenčanja? Je li ona dolazila postepeno ili ste oduvijek imali jasnu viziju svoje proslave?

Prvobitni plan bio je da naše vjenčanje bude samo kratki ručak, nakon kojeg bismo odmah krenuli na odmor. To je zapravo bila neka vrsta izgovora da izbjegnemo veću organizaciju. Sve se promijenilo kada sam slučajno pronašla haljinu koja je bila haljina mog života. Odjednom sam željela imati prekrasne fotografije i postale su mi vrlo važne. Inspiraciju sam pronašla na Pinterestu i nekoliko dana prije vjenčanja poslala sam svoje ideje Torlak Weddings timu, a oni su napravili sve ostalo kako bih dobila fotografije kakve sam zamišljala. 

Adna je za proslavu svog vjenčanja odabrala dvije haljine, a ona koja je privukla našu pažnju djelo je Else Hosk.
Vjenčanicu pronašla sam sasvim slučajno, listajući Instagram. Ugledala sam je na nekom modelu i odmah krenula istraživati kako bih mogla doći do nje. Otkrila sam da je riječ o brendu HELSA STUDIO, koji je kreirala manekenka Elsa Hosk. Zapravo, radi se o kombinaciji majice i suknje, što mi se jako svidjelo zbog njenog modernog i elegantnog izgleda. Bila je to “vjenčanica” u kojoj sam se jedino mogla zamisliti.
Sam proces dolaska do ove kombinacije bio je malo izazovniji. Suknja i majica kupuju se odvojeno, a moj broj je često bio rasprodan. Kada bih uspjela doći do majice, suknje nije bilo i obrnuto. Na kraju sam se odlučila poslužiti srećom te ih naručiti odvojeno na dvije različite adrese, majicu na adresu Sarajeva, a suknju na adresu u Švedskoj, nadajući se da će stići u isto vrijeme. Bilo je dosta neizvjesnosti jer su procijenili da će dostava trajati više od mjesec dana, a ja nisam imala toliko vremena za eksperimentisanje. Srećom, sve je na kraju ispalo kako treba i stigla je ranije nego što sam je očekivala.
Drugi dio proslave Adna je provela u maloj, bijeloj haljini bezvremenskog kroja.
 
Što se tiče lokacije, oduvijek sam željela da vjenčanje bude u prirodi, na otvorenom, s predivnim pogledom. Zajedno smo shvatili da je Golf restoran savršeno mjesto za nas. Vrlo brzo smo dogovorili da se vjenčanje održi na njihovoj terasi, što je bilo idealno rješenje. Na kraju, sve je ispalo čarobno. Bili su izuzetno susretljivi i njihova pomoć i podrška omogućili su nam da organizacijski dio u restoranu riješimo što je bolje moguće, čime smo dodatno obogatili doživljaj vjenčanja.
Ko je bio zadužen za gourmet dio proslave i dekoraciju?

Dekoraciju našeg vjenčanja povjerila sam svojoj najboljoj prijateljici, koja je ujedno bila i moja kuma. Podijelila sam s njom svoje želje i ideje, a ona je preuzela cijelu organizaciju. Posebno sam željela buket od kala, ali budući da su kale već bile izvan sezone kod nas, naša dekoraterka je uspjela nabaviti predivne kale iz inozemstva. Zajedno s Džan Weddings, stvorila je čarobnu atmosferu koja je ispunila sva moja očekivanja. Za stolove smo odabrali bijele ruže i svijeće, što je dodalo poseban romantičan dodir. Dekoracija je bila apsolutno prekrasna i savršeno je odgovarala ambijentu.

Što se tiče torte, izabrali smo Red Velvet iz “So i čokolada” slastičarne.
Koji trenutak sa proslave vjenčanja se posebno urezao u vaše sjećanje? 

Ako bih mogla izdvojiti najljepši trenutak cijelog vjenčanja bio je kada smo svi stigli na lokaciju, sjeli za stol i osjetila sam kako nestaje svaki tračak stresa. U tom trenutku postala sam svjesna da smo svi okupljeni postali jedna velika porodica. Gledajući oko sebe najdraže ljude, osjećala sam neizmjernu radost i zahvalnost što smo mogli podijeliti taj poseban dan zajedno.


* * *
Foto: Torlak Weddings i privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno