TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 26.8.2010.
Gisele Bundchen je ponovno zaštitno lice brazilskog branda Colcci. Pod fotografskom palicom Gui Paganini-ja, kampanja za proljeće/ljeto 2011 s najbolje plaćenim modelom na svijetu, nažalost izgleda prosječno. Naime, očekivali smo nešto puno kreativnije od uobičajenih, skoro pa školskih poza ispred pozadine u duginim bojama.Zar ne?
modamo.info
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak | FOTO: Belma Halilović za Bonjour.ba
Ljeto i visoke temperature traže nešto laganije recepte, bilo da govorimo o laganoj i brzoj pripremi ili o laganim sastojcima koji će donijeti osvježenje.
Stoga smo zavirili na odjel zdrave prehrane u Mercator i Konzum marketima i kreirali seriju članaka Bonjour.Cook koja donosi mnoštvo zdravih recepata. Sve recepte je za Bonjour.ba kreirala Belma Halilović, a voljet ćete ih jer je svaki spreman u trenu. Uz ove recepte nećete vrijeme provoditi uz toplinu pećnice, nego na terasi, dok uživate u laganim i zdravim ljetnim delicijama.
Počinjemo sa ljetnim palačinkama – recept koji će vas osvojiti svojom jednostavnom pripremom, osvježavajućim punjenjem od avokada, špinata i cherry rajčica, kao i kremastom teksturom koju donosi svježi sir.
Svoju malu kulinarsku avanturu započnite u Mercator ili Konzum marketima, gdje će vas zasigurno osvojiti kutak u kojem se kriju zdravi i svježi sastojci. Tu ćete pronaći sve s liste sastojaka koji su potrebni i za ovaj recept, a sigurni smo da nećete odoljeti u košaricu dodati i mnoštvo drugih zdravih delicija kako biste i sami osmislili neodoljive ljetne kombinacije okusa.
Sastojci
Priprema
Za početak, jaje ubacite u blender, dodajte brašno, mlijeko, špinat (ostaviti jednu četvrtinu za salatu) te po prstohvat soli i bibera, a zatim je potrebno blendati dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga ispecite palačinke i prebacite se na pripremanju ukusne i osvježavajuće salate koja će poslužiti kao idealan nadjev za palačinke.
Pripremite salatu od 1 avokada, cherry rajčica, luka, malo špinata, soli, maslinovog ulja i limuna. Kada je ova šarena i ukusna salata spremna, na svaku palačinku stavite mladi ili zrnati sir (mi smo koristili svježi sir Mila), zatim salatu i za kraj, zamotajte palačinku po želji.
Što vam još preostaje? Pustiti omiljenu glazbu, servirati ove osvježavajuće ljetne palačinke i pozvati prijatelje da kušaju vaš novi najdraži recept.
Bon Appétit!
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!