Tradicija susreće moderan šarm: Ovo su novi komadi bh. brenda GAZZDA - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tradicija susreće moderan šarm: Ovo su novi komadi bh. brenda GAZZDA

Tekst:

Bonjour.ba/PR

INTERIJERI
2.4.2024.

U kontekstu dinamičnog svijeta dizajna i enterijera, domaći brend GAZZDA se ističe kao sinonim za izvrsnost, estetiku i kvalitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njihova reputacija elegantnih i funkcionalnih proizvoda koji su duboko ukorijenjeni u tradicionalnim stolarskim tehnikama, predstavlja temelj njihovog nedavnog predstavljanja i novih proizvoda - Mushroom stolova i Blanc barskih stolica.

 

Mushroom klub stolići

Blanc barske stolice
 


Nadahnuti dubokim nasljeđem malih tradicionalnih stolarskih radionica, ovi noviteti obogaćuju decenijama stare tehnike obrade drveta, uključujući bačvanje i tokarenje, kroz suptilan, ali elegantan dizajn. Rezultat je simbioza tradicionalnih vještina i savremenih zahtjeva, stvarajući proizvode koji zadovoljavaju estetske standarde, ali i visoke standarde funkcionalnosti.

Mushroom stolovi svojom jednostavnošću i rafiniranim linijama ističu se kao centralni komadi u bilo kojoj prostoriji, dok Blanc barske stolice pružaju notu savremenog šarma uz udobnost.

 
Svaki komad GAZZDA namještaja ne samo da nosi priču o kvalitetu i preciznosti, već i ova nova linija proizvoda reflektira duboko ukorijenjenu stručnost i inovativnost brenda.

 
Mustafa Čohadžić, dizajner koji stoji iza ovih proizvoda
, podijelio je s nama svoju inspiraciju: “Ja sam od svoje 10. godine u stolarskoj radionici. Još kroz dječiju igru naučio sam o tehnikama izrade i šta sve mogu da napravim od drveta. Kod dizajna Mushroom stolova i Blanc stolica, želio sam da vratim majstorsku vještinu u fokus i da kreiram proizvode kod kojih je primarni fokus zanatstvo, a ne dizajn.

Iz nekog ličnog osjećaja nostalgije, želio sam da se vratim u neku malu radionicu i da zajedno sa vrhunskim majstorom kreiram proizvode koji u sebi nose pomalo zaboravljene i čak primitivne tehnike izrade namještaja.


 

Mustafa Čohadžić, dizajner

 


Kako su to nastali ovi proizvodi govori Mustafa kroz video u nastavku. 

 Stoga, GAZZDA nastavlja svoju misiju spajanja tradicije i savremenog dizajna kroz nove proizvode, postavljajući standarde u industriji i inspirišući estetske i funkcionalne standarde u modernim domovima.

Za više o proizvodima brenda GAZZDA možete posjetiti njihov flagship salon na adresi Generala Mehmeda Alagića 4 i 6, ili ih pratite na društvenim mrežama putem Facebooka i Instagrama.

* * * 
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno