Fotografije s vjenčanja ovog para nastale su pod noćnim nebom Bjelašnice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Fotografije s vjenčanja ovog para nastale su pod noćnim nebom Bjelašnice

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
20.8.2023.

Ilma i Kerim su par koji je svoje uspomenu na svoje vjenčanje odlučio zabilježiti uz Mliječni put i kišu meteora kao počasne goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Spontani par, avanturističkog duha, našao se pred objektivom Nudžejme i Sakiba Kurtića, bh. fotografskog dvojca koji je poznat pod imenom Nour Weddings. Ilma i Kerim su rado prihvatili svaki njihov prijedlog za fotografije, a ovaj je im je pružio nezaboravno iskustvo.

Pored jedinstvenih fotografija, cilj ovog shootinga je bio i predstaviti par koji uživa u prirodi, druženju i putovanjima. Nudžejma ih opisuje i kao veoma autentične ličnosti.

“Iako su već imali prethodno vjenčanje, uz ideju nas, fotografa i uz pristanak mladenaca, odlučili smo se za ovaj poseban shooting nakon vjenčanja kako bismo uhvatili avanturistički duh i stvorili nezaboravne fotografije. Planiranje nije bilo lako, ali temeljito smo proučili prognozu vremena kako bismo odabrali optimalan trenutak za odlazak na lokaciju. Odlučili smo se za Bjelašnicu zbog blizine, ali i za Nekroplje na Umoljanima zbog njihovog historijskog značaja.

Krenuli smo oko 22:30 i putem do lokacije naišli na divlju svinju, što nas naravno nije iznenadilo, ali nas je prestrašilo. Ipak, uspjeli smo se popeti na mjesto shootinga. Naša odluka da se taj dan uputimo na shooting pokazala se kao pun pogodak. Nebo je bilo čarobno, prekriveno zvijezdama i meteorskim kišama. Uživali smo gledajući u nebeski svod. Ovo iskustvo je bilo nezaboravno za sve nas.”

 
Vjenčanica je dizajnirana prema Ilminim željama i savršeno se uklopila u okruženje u kojem se spontano našla.


***
Foto: Nour weddings

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno